Publicitat
Barcelonès · 23 de Febrer de 2014. 21:36h.

Fins a 322 dies per obrir un negoci a Barcelona

El PPC denuncia "la burocràcia pública"

Fins a 322 dies per obrir un negoci a Barcelona

Javier Mulleras, regidor del PPC a l' Ajuntament de Barcelona

Javier Mulleras, portaveu adjunt del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, ha denunciat que es pot trigar fins a 322 dies per obrir un negoci a la ciutat per la “burocràcia pública”. “A Barcelona es triguen 193 dies de mitjana perquè es resolgui una llicència d'activitat econòmica amb tràmit”, ha dit abans de recordar que en alguns districtes com Ciutat Vella pot arribar a ser de “322 dies”. És a dir, gairebé un any.

Mulleras ha assegurat que ha aconseguit el compromís municipal, en la Comissió d'Economia, Empresa i Ocupació del mes de gener, de la realització d'un informe independent, per tal de conèixer en profunditat la realitat de la situació en el procés des que l'empresari inicia els tràmits fins que obté definitivament la llicència, amb l'objectiu final d'agilitar la concessió de les mateixes.

El portaveu adjunt ha manifestat que "no s'entén que fins ara el govern convergent només hagi tingut en compte en el cas dels comunicats el període de supervisió de documentació, sense incloure passos previs i burocràcia necessària que se li exigeix als emprenedors que volen establir-se a Barcelona, externalitzant part del procés sense disminuir el termini que es triga a obtenir”.

En aquest sentit, en resposta a una pregunta escrita del PP, el govern municipal reconeix que “la mitjana de dies en la gestió d'una llicència d'activitat amb tràmit és de 193 dies, i alguns districtes com el de Ciutat Vella i l'Eixample, la mitjana és de 322 i 315 respectivament, gairebé un any”.

Així mateix, ha destacat que també són dos dels districtes amb més activitat econòmica i per tant que més peticions de llicències d'activitats acumulen, i que empitjoren les seves mitjanes durant el 2012.

El regidor ha assegurat que "els processos de resolució de llicències segueixen sent una trava per a l'activitat econòmica a Barcelona" i ha afegit que “l’ajuntament de l'alcalde Trias no ha corregit aquest greu problema que afecta els emprenedors i petits negocis de Barcelona, de manera que la burocràcia continua sent un dels costos afegits més importants que té l'activitat econòmica a la nostra ciutat, l'autèntic 'impost invisible' a la nostra activitat econòmica".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Kropotkin, Vic, 24/02/2014 - 12:03

Si ya vives bien siendo estelado, ¿para que quieres abrir un negocio? Haces que te enchufen en la Generalitat y empresas afines, te compras un par de esteladas y ya está. A disfrutar de la vida sin problemas. Es normal que quieran ser independientes.

#2 Joan Puig, Barcelona, 24/02/2014 - 11:12

La Burocràcia a Barcelona és un problema, Trias no pot vendre Barcelona com a Smart City amb tanta Burocracia. Burocracy is a big shit!

#1 Marc3, Barcelona, 24/02/2014 - 08:50

I aquest no és l'únic problema: Un cop obres, inspeccions amb ànim informatiu (no recaptatori, noooo) per fer complir el desgavell d'ordenances estúpides. Tan estúpides que són diferents a cada districte. La GU només actua allà on pot recaptar: cotxes i gent amb negoci.