Publicitat
Barcelonès · 16 de Maig de 2010. 15:23h.

Fins i tot la premsa propera se'n desmarca

'El Periódico' exigeix "dimissions" pel "fiasco" de la Diagonal

Fins i tot la premsa propera se'n desmarca

Editorial de 'El Periodico'

L'editorial de 'El Periódico' demana "dimissions" pel "fisaco" de la Diagonal, ja que que "la consulta ciutadana sobre el futur de la Diagonal barcelonina ha estat un fracàs de grans proporcions, no per les xifres de participació sinó perquè s’han encadenat una sèrie de despropòsits que han accentuat greument els punts febles d’un procés tan singular i al mateix temps amb tanta transcendència per al futur de Barcelona".

En aquest sentit, s'assenyala que "el primer que, observant els mostrejos, sobresurt de la consulta és que cap de les dues propostes concretes –bulevard o rambla– gaudeix del suport suficient, i que, per contra, l’anomenada opció C (introduïda pel principal partit de l’oposició municipal, CiU) s’ha obert pas d’una forma aclaparadora. Aquesta tercera via és un autèntic calaix de sastre que ha aglutinat tant els que no volen tocar res de la Diagonal com aquells que volen un altre tipus de reforma o que simplement han aprofitat la cita per castigar l’equip de govern. Però en qualsevol cas revela inequívocament que ara no es compta amb el consens mínim necessari per afrontar un projecte d’aquesta importància, cost i durada".

I constata que "tant o més important –i decebedor– resulta comprovar com el primer gran experiment de democràcia participativa fet per mitjans electrònics ha tingut unes incidències tècniques tan greus que molts ciutadans s’han preguntat legítimament si la seguretat i inviolabilitat del seu vot estaven garantides. Les anomalies, inadmissibles en una ciutat com Barcelona, punta de llança de la modernitat en tantes ocasions, són de tal calibre que resulta ineludible que hi hagi una assumpció immediata de responsabilitats polítiques d’alt nivell".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 David, Cornellà, 17/05/2010 - 12:34

Suposo que en periodiquès això de "fiasco" és el que en català és una pífia, un esguerro o un nyap, oi?

#2 oracle, BCN, 17/05/2010 - 12:19

El Periodic veu venir el cambi i d'aqui poc ja farà la pilota a Mas i Trias i serà mès Ciu que La Vanguardia...

#1 sulfuro sulfuro, Barcelona, 17/05/2010 - 00:34

No hay que hablar de dimisiones porque el que mucho quiere abarcar poco aprieta.
De momento que dimita Hereu ya y lo´demás todo se andará