Barcelonès · 26 de Març de 2010. 13:32h.

Foment comença el túnel de l'AVE contra el parer de l'Ajuntament

El ple va votar en contra del traçat pel centre de Barcelona i per sota de la Sagrada Família

Foment comença el túnel de l'AVE contra el parer de l'Ajuntament

Blanco, amb Hereu, en una imatge d'arxiu

La tuneladora Barcino, que ha de perforar bona part del centre de Barcelona per construir el túnel de l'AVE, es posa aquest divendres a la tarda en funcionament. La tuneladora, que fa 100 metres de llargada i pesa 2.300 tones, ha de foradar gairebé tot el traçat que connecta les estacions de la Sagrera i de Sants. La perforació del polèmic túnel comença amb l'oposició d'una part dels ciutadans, que tenen previst manifestar-te en motiu de l'inici de les obres, i del Patronat de la Sagrada Família.

Però la posada en marxa de la tuneladora es fa en contra del que va votar el Ple de l'Ajuntament el 20 de juliol de 2007, que va rebutjar el traçat de l'AVE pel centre de la ciutat i per sota de la Sagrada Família. La votació va contar amb 23 vots en contra del traçat (CiU, ERC i PP) i 18 a favor (PSC i ICV-Verds).

Després de la votació, l'alcalde  de Barcelona, Jordi Hereu, es va afanyar a dir que no tenia "força jurídica vinculant, per sort" i va afegir que no paralitzaria el projecte ferroviari a la capital catalana. Però el text que va aprovar en el ple de l'Ajuntament, instava al consistori a fer-lo arribar al president de la Generalitat i al del Govern espanyol.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Meliq Salau, Reus, 26/03/2010 - 21:52

Si un valido castellà hagués intentat de fer excavacions a Barcelona contra el criteri del Consell de Cent aquest hi hauria enviat la Coronela i hauria aprofitat l'excavació per a soterrar els profanadors. Però les actuals institucions són de broma.

#3 Bacus, Tarragona, 26/03/2010 - 20:30

Ensfonaran Barcelona i nosaltres tan tranquils. El poble s\'hauria d\'aixecar com un sol home contra tanta inustícia.

#2 Francisco Javier, Barcelona, 26/03/2010 - 18:15

Pere, los españoles no tienen la culpa de que a CiU se le antojara, en colaboración con el PP, y en contra del criterio de los técnicos y del proyecto originalmente propuesto, que el AVE pasara por el centro de Barcelona...

#1 pere, bcn, 26/03/2010 - 14:34

Espanya odia Catalunya.
La majoria d'espanyols, en secret, desitjaria q el símbol de la Sagrada Família desaparegués.
Els governants espanyols, com és lògic, també.
Com qui no vol la cosa, imposa el traçat x sota la Sagrada Família. Està clar?