Publicitat
Gironès · 11 de Febrer de 2013. 23:40h.

Girona retira el títol de 'fill adoptiu' a Primo de Rivera

El PP s'absté en la votació perquè "la història és història, agradi més o menys"

Girona retira el títol de 'fill adoptiu' a Primo de Rivera

Miguel Primo de Rivera

El Ple de l'Ajuntament de Girona ha aprovat amb els vots favorables de CiU, PSC, CUP i ICV i l'abstenció del PPC l'anul·lació d'un decret de 1926 que nomenava el dictador Miguel Primo de Rivera i Emilio Barrera fills adoptius de la ciutat.

Tots els partits excepte el PP han acordat donar marxa enrere als decrets pels quals s'honrava Primo de Rivera i Barrera. Concepció Veray, regidora dels populars al consistori, ha argumentat la seva abstenció perquè  "la història és història, agradi més o menys".

Per la seva banda, l'alcalde, Carles Puigdemont, ha explicat que els decrets anul·lats queden ara "fora de la democràcia".

"No es van prendre per desig dels ciutadans, sinó per ordre de la delegació del Govern, que ja llavors estava més preocupat per qüestions ideològiques que per altres temes", ha afegit el batlle gironí.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 josepxicot, Barcelona, 12/02/2013 - 16:35

Fa una muniò d´anys que aquests grups sòn i go
vernen a Girona i ara ho fan,perque?

#1 espanyolisme=feixisme, barna, 11/02/2013 - 23:56

Quins sants collons..."la història és història, agradi més o menys"...I aquest és el partit q governa espanya amb majoria absolutíssima. Els mateixos q encara avui no han condemnat el franquisme, senzillament pq en són els seus hereus directes.

#1.1 #1.1Gombau, Vidrà, 12/02/2013 - 10:26

Governa Espanya, i per desgracia nostre, junts amb C's tenen una bon grapat de vots al nostre pais. Penso q és molt trist q els fills (o nets) biologics i ideologics dels franquistes siguin tant nombrosos. No se com ens estranyem de la gran corrupció q tenim ja q és hereva directa de la dictadura.

#1.2 Mallorquí, abans na Merkel que Madrid o Barcelona, 13/02/2013 - 09:38

Els fills de franquistes estan a tot arreu. jajaja. Però si molts des independentistes d'avui dia tenen ets avis franquistes. Pregunteu a ca vostre desgraciats. Si va entrar Franco a Catalunya i li feieu s'onada. El nacionalisme SEMPRE és feixisme sigui espanyol o català. Feu molta de pena