Publicitat
Gironès · 14 de Gener de 2013. 18:31h.

Un alcalde a la banqueta

Carles Puigdemont diu que la denúncia de l'Estat pels trens de la Diada és per "manies ideològiques o polítiques"

Un alcalde a la banqueta

Puigdemont, a la dreta, a la darrera assemblea de l'AMI a Girona

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, s'ha assegut aquest dilluns al jutjat per a declarar, després de la denuncia posada per la delegada del Govern a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, als ajuntaments de Girona i Figueres pels trens de la diada.

L'advocat de l'Ajuntament, Lluís Pau, ha defensat que el consistori no va excedir en cap moment les seves competències en llogar trens a Renfe perquè els ciutadans poguessin desplaçar-se a Barcelona amb motiu de la manifestació independentista de la Diada de Catalunya.

El Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona ha acollit aquest dilluns la vista oral per la polèmica dels trens que van llogar els ajuntaments de Girona i de Figueres, en la qual l'advocada de l'Estat ha defensat que el consistori de Girona es va excedir en les seves competències i ha demanat que s'anul·li el decret d'alcaldia a través del qual es van contractar els trens.

Puigdemont, ha aprofitat el seu torn de paraula durant la celebració de la vista oral per defensar una vegada més que el consistori no va cometre cap il·legalitat i ha criticat davant el jutge que s'estigui gastant el temps i els diners dels contribuents per "manies ideològiques o polítiques".

També ha al·legat en la seva exposició que, en cas de reconèixer que l'ajuntament va traspassar les seves competències, haurien de jutjar moltes altres actuacions del dia a dia on també es fa, com quan s'atén la gent desnonada o s'ofereixen places a les escoles bressol.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#6 laila, bcn, 15/01/2013 - 09:49

A Madrid no munten dispositius especials per a esdeveniments multitudinaris: visita del Papa, partits de futbol, celebracions esportives, cavalcada dels reis, dia de l'orgull gai ???
No entenc res.

#5 Kropotkin, Vic, 15/01/2013 - 08:58

Jua, jua, jua,... Vaya alcalde y vaya argumentos. Pobre Cataluña en manos de esta gente... Jua, jua, jua,...

#3 Francesc, Barcelona, 15/01/2013 - 00:34

Fa tres-cents anys que tenim la judicatura en contra. Per això passa el que passa.

#2 Manel, Tarragona, 14/01/2013 - 21:24

A veure si ho enteneu: Repeteu amb mi :
Les administracions publiques son de tots.
Les administracions publiques no es posen se al servei dels objectius ni de les finalitats partidistes, per definició sectorials.
No patiu si no ho enteneu, tampoc ho entén TV3 que se suposa que es un servei públic

#1 Lluís, Barcelona, 14/01/2013 - 21:05

L'esperpent sortit del franquisme, anomenat Llanos de Luna només demostra uan cosa : obsessió per l'independetisme...No pateixis María, d'aquí uns anys ja no t'hauràs de preocupar més, Espanya ja estarà retallada...