Publicitat

El Plenari commemora el 20è aniversari dels Jocs Olímpics i ret homenatge a l’alcalde Maragall

Gràcies, Pasqual

Pasqual Maragall, en una imatge d'arxiu

El Plenari del Consell Municipal de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una declaració institucional per commemorar que fa 20 anys que es van inaugurar els Jocs Olímpics de Barcelona. La declaració, a proposta del grup municipal del PSC, ha servit per “honorar totes les persones que van contribuir a l’èxit de l’esdeveniment i a la transformació de la ciutat”.

El text aprovat pel Plenari del Consell Municipal també ret un homenatge al llavors alcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, com el principal impulsor i catalitzador de l’esperit olímpic, que mitjançant la seva il·lusió, capacitat de feina i visió de futur va fer possible que el somni olímpic fos una realitat i que la nova ciutat s’obrís al món.

L’alcalde, Xavier Trias, ha recordat el “moment màgic” dels Jocs Olímpics, l’orgull de ciutat i el projecte compartit. Trias ha manifestat que els Jocs van ser també una excusa per transformar la ciutat i ha fet una llarga llista de persones que van ser claus en l’aposta olímpica i ha citat especialment l’exalcalde Pasqual Maragall. L’alcalde de Barcelona ha demanat pensar de forma conjunta en la projecció de futur de la ciutat.

El Plenari també ha aprovat les següents declaracions institucionals:

- Que l’Estat reconsideri l’increment desmesurat de l’IVA cultural. A proposta del grup municipal de CiU, la declaració institucional adverteix que l’increment, del 8 al 21%, posa en risc la supervivència dels sectors afectats i perjudica greument el dret d’accés de la ciutadania a la cultura.

- Rebuig a les mesures anunciades pel president del Govern de l’Estat per als ajuntaments. A proposta del grup municipal d’ICV-EUiA, la declaració institucional aprovada afirma que la reforma de la llei suposa una “vulneració flagrant” de l’autonomia local dels ajuntaments.

- Rebuig a les modificacions del marc estatal en matèria d’horaris comercials anunciada pel Govern de l’Estat. A proposta del grup municipal d’Unitat per Barcelona, la declaració institucional expressa “de forma rotunda i clara” el rebuig del Plenari de Barcelona a qualsevol proposta de liberalització dels horaris comercials que no sorgeixi de l’acord unànime entre totes les organitzacions i associacions del sector del comerç de Barcelona”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat