Publicitat
Baix Penedès · 6 de Juny de 2013. 16:12h.

Guals il·legals a Calafell

Surten a la llum nombroses llicències sense registrar ni pagar cap taxa

Guals il·legals a Calafell

Guals, a Calafell

Un cas de caciquisme polític ha sortit a la llum a Calafell (Baix Penedès). Arrel d’un estudi sobre la mobilitat fet al barri de Segur de Calafell, l’actual equip de govern (CiU i PP) ha descobert l’existència de nombrosos guals i contra-guals il·legals, que no figuren al registre ni han suposat cap taxa per als veïns.

Segons ha confirmat l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, els mateixos veïns han reconegut que els permisos van ser atorgats "de paraula" i sense cap cost per un antic regidor del consistori, fa aproximadament uns cinc anys.

Segons sembla, el regidor en qüestió autoritzava els veïns a pintar la vorera i posar un gual o un contra-gual, amb la contraprestació que es recordessin de qui els havia fet el favor a l’hora de votar.

De moment ja han aparegut una dotzena de contra-guals il·legals (ja que són carrers estrets del centre de Segur, que necessiten espai a banda i banda de la via per entrar a una finca) i encara no s’han determinat els guals, però les autoritats estan segures que el nombre total serà més elevat. L’Ajuntament ha instat els veïns afectats a regularitzar la seva situació immediatament.

"No perjudicarem aquestes persones, si realment algú del consistori els va donar el permís de paraula, només els demanem que ara ho regularitzin", ha afirmat Olivella. De no fer-ho, la llicència s’anul·larà.

Respecte a depurar responsabilitats, l’alcalde no ho descarta però es mostra més cautelós, ja que cap dels veïns no vol donar el nom de la persona. "Quan tinguem la seguretat de saber qui és, anirem fins al final", ha afegit.

El cas ha aixecat la indignació dels veïns de la zona, que veuen com aquest frau pot haver costat molts diners al consistori, en un moment on aquests no sobren.

Tot i que ningú no en vol dir el nom, totes les mirades es posen sobre un dels regidors de l’oposició, que durant anys ha governat en coalició amb diferents partits, i que sempre ha realitzat una tasca de captació de vots important en urbanitzacions com Segur.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 lucas tena, segur de calafell, 27/07/2013 - 12:37

son los mismos perros,pero con diferente collar.

#2 Fran, Calafell, 07/06/2013 - 09:37

Com sempre, els actuals polítics miraran cap a una altra banda i no faran res amb aquell que va robar diners i diners de les arques municipals a cops de frau.

#1 narcisa, a la meva ordre, glu, glu i glu, jajjs, 06/06/2013 - 16:32

no res, homen, això és fa a propòsit, perquè els submarins ecscañols poguin sortir del garatges sense que els periscopis xoquin amb la vorera i, aixines, d'aquesta original manera, arribin al bon port de Calafell a fer la primera (i única) immersió programada.