Publicitat
Barcelonès · 29 d'Octubre de 2012. 18:17h.

Homenatge a Heribert Barrera

L'Ajuntament lliura la Medalla d'Or a títol pòstum després d'haver modificat el reglament

Homenatge a Heribert Barrera

Barrera, en una imatge d'arxiu

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, lliura aquest dilluns, a partir de les 19:00 hores, la  Medalla d’Or de la Ciutat, a títol pòstum, al president del Parlament de Catalunya i dirigent d’ERC, Heribert Barrera. Aquest és el primer pas perquè l'expresident del Parlament pugui tenir dedicat un espai públic de la ciutat.

Barcelona, doncs, entrega la Medalla d’Or a Barrera a proposta d'ERC i després d'haver-se aprovat dues vegades. I és que a principis d’any el PP va aturar l’atorgament per motius jurídics "perquè no es podia lliurar una medalla a títol pòstum". És per això que es va haver d'aprovar una reforma del reglament per tal que fos possible la concessió.

Finalment es va poder aprovar, en Comissió de Presidència, l’últim escull presentat pel PP per impedir que l’Ajuntament s’afegeixi al Parlament a l’hora d’atorgar aquesta distinció al que fou president entre 1980 i 1984.

L’any 2006 també es va modificar el reglament de la Medalla d’Honor per poder-li atorgar al que fou president del Comitè Olímpic Internacional, Juan Antonio Samaranch.

Heribert Barrera i Costa (Barcelona, 1917 - Barcelona, 2011) va ser un polític i químic català, membre d'Esquerra Republicana de Catalunya i primer president del restaurat Parlament de Catalunya des del 1980 fins al 1984 (el setè des de la seva constitució). Era fill de Martí Barrera i Maresma, diputat al Parlament de Catalunya i conseller de la Generalitat de Catalunya. Va ser un referent per a l'independentisme català.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Joan, Joanetes (La Garrotxa), 29/10/2012 - 20:18

El MH Heribert Barrera mereixieria viure aquests moments històrics perquè això que ara assolirem ell ja ho demanava des que tenia ús de raó.
I és que sense patriotes com ell, mai no ho assoliríem.

#2 Josep-Maria, Barcelona, 29/10/2012 - 19:23

Trias va pronibir que es muntés una plataforma adequada (al pg. de Lluís Companys) perquè Barrera i Broggi poguessin parlar còmodament a uns manifestants. Van haver de parlar des de la petita i tremolosa plataforma elevadora d'una camioneta de repartiment. Jo hi era i no ho oblidaré mai.

#1 Xavier, Barcelona, 29/10/2012 - 18:24

Felicitats Trias, la medalla es merescuda.