Publicitat
Selva · 31 d'Octubre de 2008. 14:56h.

Homenatge a la Costa Brava

Demanen que el centenari sigui declarat esdeveniment d'excepcional interès públic

Homenatge a la Costa Brava

Els diputats i el president de la Diputació, en la roda de premsa

Els diputats dels partits polítics gironins amb representació a Madrid, PSC, CiU i ERC, han acordat promoure conjuntament al Congrés una esmena al projecte de Pressupostos Generals de l’Estat perquè el Centenari de la Costa Brava sigui declarat esdeveniment d’excepcional interès públic. Aquesta acció conjunta dels partits gironins amb representació al Congrés l’han acordat, en una reunió, el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert i els diputats Àlex Sáez (PSC), Jordi Xuclà (CiU) i Francesc Canet (ERC).
 
L’objectiu de l’esmena és que el Centenari de la Costa Brava sigui considerat esdeveniment d’excepcional interès públic. La declaració d’excepcionalitat ha de servir per fomentar la participació i el patrocini privat dels actes del Centenari i per augmentar al màxim el seu pressupost, a fi i efecte d’aconseguir potenciar la marca turística Costa Brava, difondre els valors que aporta i ha aportat el turisme, el seu impacte positiu a la societat i l’economia de les comarques gironines i, sobretot, les actuacions que tendeixin a projectar la marca Costa Brava en l’àmbit internacional.
 
El president de la Diputació, Enric Vilert, ha explicat que “el pressupost del Centenari és important, perquè parlem de fer promoció, de comunicar...més enllà del nostre territori i això té un cost elevat. Per aconseguir aquests diners –ha assenyalat el president- hem contactat amb grans empreses que puguin actuar com a patrocinadors i, en un moment com l’actual, la seva participació està molt lligada al fet que puguin obtenir algun tipus de benefici”. "I és que en cas d’aconseguir la declaració d’excepcionalitat, les entitats i empreses interessades en patrocinar els actes del Centenari poden obtenir importants incentius fiscals", ha afegit.
 
Els tres diputats que han assistit a la reunió de treball que s’ha celebrat a la Diputació, Àlex Sáez (PSC), Jordi Xuclà (CiU) i Francesc Canet (ERC), s’han felicitat de la "unanimitat" que hi ha en la proposta. Sáez, a més, ha valorat molt positivament que ja s’hagi aprovat una esmena al Congrés “que permetrà incorporar 200.000 euros addicionals al pressupost del Centenari”, mentre que Xuclà ha advertit que “el calendari és just i haurem de buscar-hi l’encaix, que serà més factible perquè tots li donem suport”. Per la seva banda, Francesc Canet, ha destacat el fet que la declaració d’excepcionalitat “compta també amb el suport de tots els grups del Parlament de Catalunya, no només amb els que avui estem aquí”.
 
L’acord d’excepcionalitat que portaran a Madrid els diputats gironins va ser aprovat en primera instància pel Consell d’Administració del Patronat de Turisme Costa Brava Girona el passat 18 de setembre, i ratificat per la unanimitat del Ple de la Diputació de Girona.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Almendralejo, Mismamente, 31/10/2008 - 17:21

Ya lo dice la vieja canción conocida mundialmente: "Que bonito es el mar Mediterraneo, la Costa Brava y la Costa del Sol..."