Publicitat
Baix Camp · 5 de Desembre de 2012. 18:09h.

I amb qui governarà Carles Pellicer?

La ruptura de CiU amb el PPC amença la governabilitat de l'Ajuntament de Reus

I amb qui governarà Carles Pellicer?

Pellicer i Alegret, en una imatge d'arxiu

El pacte de govern entre CiU i el PP a l’ajuntament de Reus es troba cada vegada amb més dificultats per mantenir l’estabilitat. Si ara fa un mes el debat sobre les mocions sobiranistes i el dret a decidir ja va produir una escletxa entre les dues formacions, l’última ofensiva de Wert contra l’ensenyament en català podria obrir una boca d’aigua de conseqüències imprevisibles.

Nombroses són les veus que insten a trencar el pacte a la segona ciutat de la demarcació de Tarragona, i fins i tot des de la cúpula de CiU ja es comencen a produir les primeres declaracions en aquest sentit, com les fetes per Oriol Pujol. De moment tant l’alcalde convergent, Carles Pellicer, com la presidenta del PP de Reus, Alícia Alegret, han decidit mantenir silenci institucional.

Qui està decidit a aprofitar l’avinentesa és el PSC, principal partit de l’oposició a l’ajuntament de Reus amb 8 regidors, i únic que podria garantir l’estabilitat si CiU decidís trencar amb el PP. El primer secretari del PSC de Reus, Francesc Vallès, ja ha instat l’alcalde Pellicer a desmarcar-se del PP si no vol ser “còmplice de l’atac frontal contra Catalunya del ministre Wert”.

Els socialistes presentaran al proper ple municipal una moció per declarar ‘persona non grata’ a José Ignacio Wert, i volen impulsar un front comú de tots els partits contra la reforma educativa del PP. A Pellicer no li quedarà altre remei que pronunciar-se. En diferents ocasions, el PSC de Reus ja s’ha mostrat decidit a facilitar la governabilitat de l’ajuntament si CiU trenca amb el PP, sense entrar en un pacte de govern, però donant suport en punts claus com els pressupostos.

A banda del de Reus, a Tarragona també hi ha un pacte CiU-PP en localitats com Cambrils i Calafell. A la capital del Baix Penedès, el Vendrell, la situació encara és més estrambòtica, ja que mana una coalició de quatre partits on, a banda de CiU i el PP, també hi són el PSC i ERC.    

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Dani, Reus, 05/12/2012 - 18:48

Núria i encara te n'has deixat: Bofill, Comte. Realment, sembla mentida que hi hagi catalans amb tant autoodi. No és ser de dretes o d'esquerres, és estimar el país que t`ha vist néixer encara que, ja sabem, que algú per diners i poder es vendria sa mare.

#3.1 andrea, la memòria és selectiva?, 05/12/2012 - 19:58

Prats, Pallejà, Pujol?... i això només amb una lletra.

#2 Ramon, al PPciu, al porc i al meló, calor, 05/12/2012 - 18:39

Mira si en són de llargues, les arrels del PPciu que, tot surtint de Reus, arriben fins Acapulco.

#1 Núria, Reus, 05/12/2012 - 18:26

És vergonyós com reusencs amb cognoms catalans, Alegret, Domènech, ... poden odiar tant Catalunya, la seva llengua i cultura, i la seva gent. Sr. Pellicer, si us plau, trenqui amb aquesta xusma i torni l'honor a la ciutat de Reus, una ciutat catalana, culta, lliure i democràtica.