Publicitat
Anoia · 14 de Març de 2012. 14:11h.

Igualada vota contra l'ablació femenina

El ple municipal ha aprovat la moció per unanimitat

Igualada vota contra l'ablació femenina

Imatge d'arxiu d'un ple d'Igualada

El ple de l'Ajuntament d'Igualada ha aprovat una moció contra l'ablació genital femenina que contempla la creació d'un protocol juntament amb els centres mèdics, els cossos de seguretat i les escoles de la comarca per intentar evitar aquesta pràctica. El text s’ha aprovat per unanimitat amb els vots favorables de CIU, PSC, PP, ERC, ICV i PxC, formació que ha presentat la proposta.

La moció demana al Departament d'interior de la Generalitat i al ministeri de l'interior més esforços humans i econòmics per prevenir les ablacions al nostre país i el país d'origen de les nenes amb el risc de sofrir-la. Així mateix insta al ministeri de justícia a endurir les penes per a aquest tipus de delictes.

El regidor de PxC a Igualada, Roberto Hernando, ha explicat que “el que pretenem amb aquesta moció -que la formació de Josep Anglada presentarà en tots els municipis on té representació- és conscienciar a la societat que aquest problema està més a prop del que ens pensem, se segueix practicant en 23 països del món però és que segons experts de la Universitat Autònoma de Barcelona prop de 10.000 nenes viuen a Espanya amb el risc de sofrir una ablació".

Per últim, el regidor de la formació ultradretana ha afegit que "a més els Mossos d'Esquadra van haver d'intervenir en el 2011 en 36 ocasions a Catalunya en casos de mutilació de clítoris”.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 Ricard, Barcelona , 15/03/2012 - 15:50

El que demana la moció és endurir les penes i conscienciar a la societat sobre aquet problema que està a Catalunya encara que no ho sembli, més absurd és votar mocions contra la independència o no?
El que us passa que com es de PxC i no de ICV o ERC us descol.loca com son racistes no?

#7 jordi, bcn, 15/03/2012 - 11:00

El proper ple es votara contra la violacio...

#6 El Toni, Igualada centre, 15/03/2012 - 08:08

Jo a qui castraria totalment son al Aymami,Riba,Pamies,Figueres (tots del PSC)que son els que han portat a Igualada a ser la mes endeutada

#5 Ataúlfo, Barcino, 14/03/2012 - 23:55

Que en pleno siglo XXI en España tengamos que presentar este tipo de mociones, algo falla.

Inmigrantes, no gracias

#4 David Bersteinn, Mea Shearim, 14/03/2012 - 20:19

I l'ablació masculina que fan els rabís sionistes, aquí i arreu el món?.