Publicitat
Alt Camp · 18 de Febrer de 2013. 16:19h.

IKEA aposta per Catalunya

La planta de producció de Valls suposa un projecte pioner de la multinacional

IKEA aposta per Catalunya

Felip Puig, durant la inauguració

La multinacional sueca IKEA ha inaugurat avui la nova planta de producció tèxtil de Valls, un projecte pilot a nivell mundial mitjançant el qual es produiran coixins, edredons i protectors de matalàs que després es destinaran a les botigues ubicades al sud d’Europa. La planta ocupa 7.300 metres quadrats i està situada en una de les naus on hi ha els dos centres de distribució logístic de la firma sueca.
 
Quan estigui funcionant al 100%, al mes d’abril, la planta donarà feina a 89 treballadors, tots del Camp de Tarragona i la meitat d’ells de Valls, que a més estaven a l’atur. El projecte s’ha pogut materialitzar gràcies a l’acord entre IKEA i l’empresa catalana Fluvitex SL, que s’encarregarà de la gestió diària de la planta.
 
En l’acte d’inauguració, el director general adjunt d’IKEA  Ibèrica, Gonzalo Antoñanza, ha remarcat que l’obertura d’aquesta planta significa que “Catalunya és un lloc estratègic per a IKEA”. El projecte permetrà a la multinacional reduir considerablement els temps d’entrega en països com Espanya, França o Portugal, redundant en “preus més assequibles”.
 
Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha celebrat la “implementació industrial” d’IKEA al Principat, i l’ha atribuït a una sèrie de “fortaleses” que la marca sueca ha trobat al país. Entre elles ha destacat la vocació “industrial” de Catalunya, “que s’ha de mantenir sempre”, la vocació “logística”, exemplificada en polígons com el que acull la planta, i la vocació “acollidora” de Catalunya.
 
Per a Puig, apostes com la d’IKEA “posen en valor el país i són necessàries per superar les dificultats actuals”. El conseller ha destacat que ha de ser la iniciativa privada qui tregui el país endavant, ja que les administracions “poden facilitar els processos i ajudar en els tràmits, però no crear llocs de treball”.
 
La planta de producció compta de tres zones diferenciades. En la primera es reben i es classifiquen les matèries primes; en la segona es fa la preparació de la fibra (es pesa, es farceix, es cus i s’embala); i en la tercera s’emmagatzemen tots els productes, per després distribuir-los. La creació d’aquesta planta a Valls coincideix amb el desè aniversari de l’obertura del primer magatzem logístic a la capital de l’Alt Camp.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#6 carme, vic, 19/02/2013 - 10:56

La reforma laboral comença a fer efecte: ens ha posat al nivell laboral del tercer món.En altres temps, la vinguda d'empreses extrangeres també va coincidir en un moment de salaris baixos i males condicions econòmiques.

Malgraat tot, millor això que res.

#5 spanish, Madrid, 19/02/2013 - 10:19

Ikea que aposta ? és un casino ? magatzem ? mentres tanca Habitat a la Diagonal quina es l´aposta ?

#5.1 Jordi O., Barcelona, 19/02/2013 - 12:30

Què hi té a veure el tancament d'una botiga d'Habitat?

#4 anticar, Manresa, 19/02/2013 - 08:19

ui, quants comentaris contra IKEA!!
Però si ni tan sols és una empresa, és una fundació, afincada a Liechtenstein,.... i que es dedica a fer el bé al 3r món.

#3 Lo padrí, Lleida, 18/02/2013 - 20:00

Copro ?, Berzotas ?, pepet el andorrano ?, panís..... Que hi ha algu?

#3.1 Enric_J_M, Bcn, 18/02/2013 - 21:10

Deixa'ls, estan a casa destrossant tot el mobiliari de IKEA... no volen tenir res a veure amb el independentisme radical!

#2 tas, la meca, 18/02/2013 - 16:59

Quants fabricants de mobles catalans i quantes botigues han hagut de tancar per culpa de la forta competència que ha fet IKEA durant els últims anys? I aqui tots com borregos anant a comprar mobles i productes fabricats a bangladesh... tenim el que ens mereixem.

#2.1 Xipolleig, Barcelona, 18/02/2013 - 17:31

Ikea podia mantenir uns preus baixos, que amb el boom de la construcció, de l'emancipació dels fills de la generació del baby boom, la gent acabava comprant mobles més barats però amb menys qualitat.
Tal vegada, els fabricants catalans haurien d'unir-se i fer un Ikea català per salvar el sector.

#2.2 xarli, bcn, 18/02/2013 - 18:46

és infumable lo de donar la culpa a IKEA per tenir un model de negoci que satisfà al client. Potser el problema és que els d'aquí no van repensar el negoci o interpretar la transformació de la demanda.

#2.3 nis, Girona, 18/02/2013 - 19:28

Quan vaig a comprar un moble, m'agrada veure'l in situ, tocar i remenar. Això per no parlar del preu i la qualitat que Ikea té en la seva gama alta. A les botigues de mobles tradicionals, moltes vegades no pots apreciar el moble perquè no el tenen en stock. S'han d'espavilar....

#2.4 jvalls, BCN, 18/02/2013 - 20:51

Estem contents perque els extrangers, graciosament decideixent romandre aquí. Em comptes de pensar nosaltres a formar grans grups i imporsar-nos als mercats internacionals..Aquest pensament és pur Pujolisme.... Venid Venid Dulces mancebos...

#2.5 tas, la meca, 19/02/2013 - 10:49

Xarli: Satisfà al client? bé, suposo que no deus tenir la qualitat i la durabilitat com a preferència... suposo que prefereixes mobles amb obsolescència programada a 3 anys... Vivim en un mon low-cost i ens pensem que seguim éssent classe mitjana. Que dura serà la caiguda.