Publicitat
Tarragonès · 9 de Gener de 2013. 11:15h.

Infraestructures inútils

La presó del Catllar està sense estrenar perquè falta la depuradora

Infraestructures inútils

Imatge virtual de la presó a Mas Enric

La presó de Mas Enric del Catllar (Tarragonès), tal com passa amb la de Figueres, és un altre gran recinte acabat però paralitzat per raons econòmiques. Aquest centre que ha d’albergar prop de 750 reclusos es troba a l’espera que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) dugui a terme el projecte de construcció d’una nova depuradora que ha de donar servei no només a la presó, sinó també a les múltiples urbanitzacions que estan disseminades pel municipi.

Aquesta va ser la contraprestació que El Catllar va demanar per acollir el centre penitenciari al seu municipi, però els problemes econòmics de la Generalitat i l’ACA han fet que el projecte de la nova depuradora s’hagi descartat momentàniament per massa costós. L’alcalde d’El Catllar, el convergent Josep Maria Gavaldà, ho té clar. “En cap cas donarem permís d’obertura si no hi ha una nova depuradora”, afirma el batlle, que està convençut que la llicència d’obres ho deixa tot ben lligat perquè la presó no pugui funcionar sense aquest condicionant.

Tot i que s’han estudiat altres alternatives per posar en marxa la presó amb una solució provisional - com podria ser connectar la xarxa d’aigües de la presó a la xarxa local de Tarragona i desviar-ho a una depuradora ja existent a la vora del riu Francolí -, Gavaldà es mostra ferm en la seva decisió. “Si hi ha canvis han de ser respectant la lletra original del projecte, que inclou una nova depuradora pel municipi”, assevera. 

La presó de Mas Enric es troba pràcticament acabada i té capacitat per a 750 reclusos i uns 400 funcionaris de presons. La seva obertura és llargament reclamada per l’ajuntament de Tarragona, ja que la presó d’aquesta ciutat es troba molt saturada. Però, tot i que les expropiacions dels terrenys afectats pels col·lectors ja es van fer fa temps, des de la Generalitat són incapaços de preveure quan es podrà abordar la construcció de la depuradora i, per tant, l’obertura de la presó. “Difícilment serà en els propers mesos”, lamenta l’alcalde.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Lluís, Barcelona, 09/01/2013 - 13:38

La culpa és de Madrit!!!!!!

#2 Pepito, bcn, 09/01/2013 - 13:01

No jodas... si debería haber cola ya en la puerta... haaa claro que los que tienen que ir al truyo son los que colocan a los jueces del TSJC.

Los Millet´s, Pujol´s, Bartu´s, Busto´s, no entran y claro ya no quedan pobres a los que cazar....

#1 Paco Ampurdan, Frontanyà St. James, 09/01/2013 - 11:41

Que corrin, que corrin. Ens uns mesos i al pas que anem amb la corrupció hi sobrarà gent. El que s´embossi una rajola..... a la garjola.