Publicitat
Gironès · 10 de Novembre de 2010. 15:57h.

Insubmissió de la Diputació de Girona amb el català

El president afirma que si el TSJC demana la suspensió "tot seguirà igual”

Insubmissió de la Diputació de Girona amb el català

El president de la Diputació de Girona, Enric Vilert

El president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, considera que el recurs presentat per Convivència Cívica Catalana contra el Reglament d’ús de la llengua catalana a l'administració pública és “un atac més a la llengua pròpia, tal com ha passat a l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Lleida”. Segons Vilert, “l’atac sorgeix com a conseqüència de la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut”.
 
El president de la Diputació ha dit que el reglament està fonamentat en la norma institucional bàsica de Catalunya, l’Estatut, i que cal que les forces polítiques catalanes se sumin a un Pacte Nacional per la Llengua tal com s’ha fet amb les infraestructures, l’educació i la innovació “per evitar nous greuges contra la llengua catalana”. “Els catalans hem de defensar la llengua pròpia, perquè si no ho fem nosaltres, qui ho farà?” ha assenyat.
 
Vilert també ha recordat que Convivència Cívica Catalana va presentar el recurs contra el Reglament d’ús de la llengua catalana davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el passat 17 de setembre, i que la Diputació de Girona ja s’ha presentat com a part en defensa de la llengua. “De moment no han demanat la suspensió cautelar del reglament, però en el cas que ho facin, això no suposarà cap canvi, tot seguirà igual”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Juan, Barcelona, 11/11/2010 - 21:19

Este señor no se ha enterado de que la decisión del TSJC además de tener que acatarla (aunque no les guste) como corresponde a gente seria, no impide al catalán que se use y difunda todo lo que se quiera sino que se excluya al castellano.

#12 Catalunya real, Barcelona, 10/11/2010 - 20:45

Doncs molt bé, sí senyor. Els nacionalistes espanyols que vagin dedicant-se a lascosasqueinteresandeverdadalagente com són, evidentment, el reglament d'ús de la llengua de la Diputació de Girona (la gent no parla d'altra cosa al carrer) i nosaltres a la nostra.

#11 Faithless, Barcelona, 10/11/2010 - 20:45

Convivencia Cívica catalana = garrulos espanyols anticatalans.

#10 jk, osona, 10/11/2010 - 20:39

podemos los ciudadanos declararnos insumisos ante las sanciones injustas que nos ponen los independentistas alla donde gobiernan??????? qué jeta mas dura!!!!!!

#9 Ramon, Manresa, 10/11/2010 - 20:18

Cas omís a totes les normes injustes de l'ocupant espanyol. Ja en tenim els collons ben plens.