Publicitat
Barcelonès · 3 d'Agost de 2010. 13:45h.

Intervenen 300 quilos de musclos sense garanties sanitàries

Havien estat recol·lectats furtivament i s'anaven a comercialitzar a Badalona

Intervenen 300 quilos de musclos sense garanties sanitàries

Els musclos intervinguts (Foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra i inspectors de la Direcció General de Pesca de la Generalitat han intervingut més de 300 quilos de musclos que havien estat recol·lectats furtivament i s'anaven a comercialitzar en dos establiments de Badalona (Barcelonès) sense les garanties sanitàries exigides.

La intervenció es va fer el 16 de juliol al port del Masnou (Maresme), quan els agents i els inspectors van veure com una embarcació arribava al port i carregava en una furgoneta diversos sacs de musclos d'una espècie de la qual està prohibida la recol·lecció aquest punt del litoral català. Els agents van seguir el vehicle fins a Badalona, on es va aturar per descarregar part de la mercaderia per comercialitzar-la.

Els musclos anaven destinats suposadament a un bar i una peixateria, sense haver seguit el circuit sanitari obligatori. Segons la normativa, el mol·lusc capturat ha de passar per un procés de depuració, i anar envasat i precintat amb la marca sanitària abans de ser comercialitzat.

Els Mossos van intervenir 31 sacs de 9,5 quilos de musclos de la furgoneta i 9 quilos més d'una peixateria de Badalona, exposats per a la venda. Els agents van comprovar que els mol·luscos no tenien l'etiqueta sanitària ni el número de registre exigits per la normativa i que la furgoneta incomplia les mesures sanitàries per al seu transport. Davant d'aquests fets, la Direcció General de Pesca i Acció Marítima del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat va iniciar el procediment sancionador.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat