Publicitat
Barcelonès · 22 de Març de 2015. 12:16h.

Javier Faus planteja un hotel a la Henkel

Veïns demanen que s’aturi el projecte perquè és “un parc temàtic per al turisme massiu”

Javier Faus planteja un hotel a la Henkel

Imatge de l'edifici

Plataformes i associacions de veïns del barri de Gràcia han denunciat mitjançant un comunicat conjunt que l’empresari Javier Faus, també vicepresident primer del FC Barcelona, planteja la construcció d’un hotel a l’antiga seu de la multinacional química Henkel, al carrer Còrsega de Barcelona.

“La Henkel es troba en una zona de vital importància per contrarestar l’impacte nociu del turisme massiu, i fer-hi un hotel de prop de 350 places és una agressió al Camp d’en Grassot, Vila de Gràcia i Sagrada Família. Aquesta operació pretén ser un pas més cap a la generació d’un continu urbà de parc temàtic per al turisme massiu que enllaci la Sagrada Família amb el Parc Güell sense tenir en compte la vida dels veïns i els barris que creua”, afirmen.

També lamenten “l’opacitat de l’operació i l’ocultació d’informació que l’Ajuntament i els promotors estan fent als veïns i veïnes dels edificis que limiten amb la Henkel”. Aquests edificis -argumentan- tenen “problemes estructurals i les obres d’enderroc poden suposar un greu risc per als seus habitatges, mentre que administració i especuladors neguen la informació necessària per adoptar mesures de seguretat suficients”.

“L’Ajuntament de Xavier Trias, amb la seva política de barra lliure amb l’especulació derivada de la bombolla del turisme massiu, pretén permetre la construcció d’un macro hotel amb més de 180 habitacions i 350 places, a banda de xalets unifamiliars. Malgrat el rebuig veïnal a la bombolla hotelera i les creixents tensions que està provocant el descontrol del turisme tant a Gràcia com a l’Eixample, l’Ajuntament segueix regalant la ciutat als especuladors”, diuen.


Així, els veïnes i veïnes de l’entorn de l’edifici de la Henkel, la Plataforma Recuperem el Niza, l’AVV Sagrada Família, la Plataforma Gràcia, cap a on vas? i l’AV Vila de Gràcia asseguren que “rebutgem frontalment aquesta operació especulativa i anunciem que treballarem conjuntament per evitar la construcció d’un altre macro hotel”.

Per tot això “exigim la paralització immediata del projecte i l’adopció de totes les mesures necessàries per impedir el projecte de Faus, la recuperació de l’espai per al veïnat i la fi immediata de la proliferació d’hotels i altres allotjaments turístics”.

El fons d'inversió que dirigeix Javier Faus va adquirir al maig de 2014 la seu de Henkel a Espanya. La proposta de Meridia Capital implica la transformació de l'edifici de 15.000 metres quadrats en un espai per a diversos usos: hotel, apartaments i centres comercials.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 ramon, barcelona-c, 25/03/2015 - 11:50

Qui son aquests que es manifestan en possessio de la veritat i la voluntat dels altres . Molt parlar de l'associanisme a CAT que es absolutament imperfecte , quina paciencia especialment amb les associacions de veins poblades de jubilats que s'aborreixen a casa i a voltes amb profunda rancunia. .

#9 Emili , Girona, 24/03/2015 - 08:00

Jo proposo fe runa PRESÓ DE LUXE. m'explico: els xoriços que cacem i que no tornen els diners que es paguin una presñó de luxe per no estar amb la PURRIA, però cara d everitat. d'aquesta manera, generant llocs de treball i despesa, tornaran el que han robat a la societat.

#8 Carlos Gomez, Bcn, 23/03/2015 - 13:05

Aquest aixerit empresari podria proposar construir una preso per patriotes delinquents i directius del Barça, en lloc d´un hotel.
Tindria la ocupacio asseguarda i clientela de primer nivell.
Un negoci amb molt futur.

#8.1 almax, bcn, 23/03/2015 - 16:05

Gómez , 2 - 1

#7 Res a canviat, Barcelona, 23/03/2015 - 10:11

Barcelona, com Tunísia, viu del turisme, com els països més fluixos econòmicament. La sort de Barcelona és la de pertànyer a la UE i gràcies a això té les infraestructures que Tunísia no té (i de moment tampoc islamistes radicals). No pot ser d'altra manera amb la cultura empresarial especuladora.

#6 fran-bcn, bcn, 22/03/2015 - 23:35

Els veïns normalment son egoistes, ho se pq a Gràcia ho he viscut sovint. Prefereixen un local amb okupes o narcosala?. Normalment els turistes d' hotels solen ser educats i correctes no fotem xd