Publicitat
Barcelonès · 10 de Gener de 2013. 17:41h.

La bicoca de Joan Clos

L'ara director executiu d'ONU-Hàbitat signa un conveni amb l'Ajuntament de Barcelona

La bicoca de Joan Clos

Clos i Trias durant l'acte

L'exalcalde de Barcelona, Joan Clos, sotssecretari general i director executiu del Programa de Nacions Unides per als Assentaments Humans, i l'actual batlle, Xavier Trias, han signat aquest dijous un acord en virtut del qual l'Ajuntament de Barcelona aportarà 500.000 euros a ONU-Hàbitat.

L'Assemblea General de l'ONU va escollir Clos a l'agost del 2010 com a nou director executiu de l'agència de l'organisme especialitzada en la gestió i desenvolupament integral dels assentaments humans (ONU-Hàbitat). Sense necessitat de realitzar una votació, els 192 membres de l'organització internacional van aprovar per consens la seva candidatura.

Joan Clos va arribar a l'alcaldia de Barcelona l'any 1997, substituint Pasqual Maragall. Al 1999, llavors després d'un procés electoral, va ser ratificat com alcalde i al 2003 va ser reelegit per a un mandat de quatre anys, marcat per la preparació i la celebració del Fòrum de les Cultures i la concepció del districte 22@.

L'any 2006 va deixar l'alcaldia en mans de Jordi Hereu per marxar a Madrid després de ser nomenat ministre d'Indústria en substitució de José Montilla. Dos anys després, al 2008, va deixar el ministeri i va ser nomenat ambaixador a Turquia per després ser-ho també a Azerbaidjan fins al 2010, quan va entrar a l'ONU.

El conveni signat entre l'Ajuntament de Barcelona i ONU-Habitat és per impulsar la innovació i les solucions en planificació urbana, regeneració, governança, accessibilitat i eficiència en els serveis urbans bàsics, la mobilitat i l’economia urbana. Amb aquest conveni es pretén sumar esforços per transformar les ciutats com a catalitzadores de noves experiències, coneixement, innovació i solucions en la planificació urbana i el desenvolupament sostenible.

Trias ha qualificat aquest conveni de col·laboració de la ciutat amb Nacions Unides com a “històric” i ha destacat que significa un pas més en “la voluntat de l’Ajuntament de fer de Barcelona un referent en mecanismes de gestió i transformació de les ciutats i de ser una ciutat oberta al món”.

Per a l’alcalde, “en aquests moments on s’estan produint canvis a nivell mundial és important pensar en plantejaments nous de fer ciutat, que incloguin la sostenibilitat i les noves tecnologies i sobretot que serveixin per millorar la vida de la gent”. L'acord també contempla l'elecció de Barcelona com a seu de la Global Water Operators Partnerships Alliance (GWOPA).

Joan Clos, durant un dels actes del Fòrum al 2004

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Mireia, Barcelona, 11/01/2013 - 11:19

Amb aquest posat de "bonàs" va vivint i esgarrapant sous i vitalicis de tot arreu. ÈTICA, DIGNITAT, COHERÈNCIA... No hi ha gaire bé cap polític que l'apliqui.

#2 artur, mas-turbador, 11/01/2013 - 00:19

todos los nens han estado viendo al Barça. Dentro de poco vendrán a opinar y puntuar

a no, perdón, ¡estas son noticias sin importancia!

#1 víctor, bcn, 10/01/2013 - 18:16

Al final de la noticia s'explica tot. Després de tota la xerrameca insostenible Trias compra ser la seu de la GWOPA per mig milió d'euros. L'altra part és que en Clos sempre ha accedit a tots els càrrecs a dit. Quin cantamanyanes!