Publicitat
Tarragonès · 7 de Gener de 2009. 16:05h.

La Canonja no s'indepentizarà de Tarragona

El Govern denega formalment la petició de ser municipi independent

La Canonja no s'indepentizarà de Tarragona

Joaquim Nadal, en una imatge d'arxiu

El Govern ha denegat formalment la petició de segregar una part del terme municipal de Tarragona per constituir el municipi de la Canonja, donant així compliment a la legislació vigent recollida en l’informe de la Comissió de Delimitació Territorial i el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, tots dos desfavorables.

Tot i això, el Govern ha constatat que hi ha raons de pes que justifiquen la voluntat de la Canonja d’esdevenir municipi independent de Tarragona i que tenen a veure amb el fet que la petició compta amb el consens de totes les forces polítiques i que la Canonja ja havia estat un municipi independent abans del franquisme. El Govern s’ha compromès així a impulsar una iniciativa legislativa específica per donar compliment a les aspiracions de la Canonja.

D’una banda, la Comissió de Delimitació ja va informar desfavorablement sobre l’expedient de segregació perquè no hi ha nuclis territorialment diferenciats, és a dir, entre la Canonja i Bonavista hi ha una continuïtat territorial i d’edificacions, i no hi ha sòl urbanitzable amb una amplada mínima de 3.000 metres entre els nuclis més propers dels municipis resultants.

D’altra banda, la Comissió Jurídica Assessora, va emetre dictamen desfavorable a la segregació, perquè que no es complien tots els requisits previstos legalment per poder constituir un nou municipi, i va apuntar que seria possible cercar una solució singular a través d’una iniciativa legislativa.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 JOrdi MC, Reus, 07/01/2009 - 23:18

COMPANYS DE LA CANONJA TENIU EL NOSTRE SUPORT!!!! PREFERIM QUE L'ESTACIÓ DE L'AEROPORT S'ANOMENI QUE DE LA CANONJA SIGUI QUE NO DE TARRAGONA!!!

REUS CAPITAL, TARRAGONA SUCURSAL

#4 marc, TARRAGONA, 07/01/2009 - 19:13

Carme, vigileu amb el Roc/Roque (depèn del vot)n que us té a tots ben enganyats

#3 carme, la canonja, 07/01/2009 - 17:44

Ramon, la Canonja serà municipi abans del 2011, legalment s´ha de fer aquest pas i així ho sabia l´alcalde ,el seu consistori i totes les forçes polítiques Ara s´inicia la iniciativa legislativa per a ser el que havia estat,municipi.

#2 Kropotkin, Vic, 07/01/2009 - 17:32

Invasores, opresores, colonos, dictadores... Jua, jua, jua,...

#1 ramon, L Canonja, 07/01/2009 - 16:25

Por que la generalitat no respeta el derecho de autodeterminacion de los pueblos. LA CANONJA IS NOT TARRAGONA. FREEDOM LA CANONJA. TARRAGONA NOS ROBA.¿les suena?? Mas? EL VALL DE ARÁN IS NOT CATALONIA, JUAS JUAS. catalinos sois un mar de contradicciones