Publicitat
Barcelonès · 7 de Setembre de 2014. 20:21h.

La casa del duc de Berwick

L’Ajuntament commemora que el cap de l’exèrcit borbònic del 1714 es va allotjar al Mas Guinardó

La casa del duc de Berwick

El duc de Berwick

El districte d’Horta-Guinardó commemorarà enguany el Tricentenari amb un seguit d’activitats organitzades conjuntament pel districte i les entitats, amb l’objectiu d’oferir una mirada històrica del setge de Barcelona viscut a diferents indrets del districte d’Horta-Guinardó, que va ser escenari d’esdeveniments destacats de la Guerra de Successió.

El Mas Guinardó, serà un dels escenaris més importants d’aquesta commemoració, ja que aquest edifici, actual casal d’entitats del barri del Guinardó, va ser el lloc d’estada de l’exèrcit borbònic per dirigir el setge de la ciutat. Concretament, va ser la seu de la comandància de les tropes borbòniques, amb el duc de Berwick James Fitz–James Stuart al capdavant. Des d’aquí amb la visió panoràmica del conjunt de la ciutat van dirigir els atacs a Barcelona, esdevenint l’ enclavament clau pel desenllaç de l’assetjament de Barcelona i el desenllaç de la Guerra de Successió.

Els actes s’iniciaran dimarts, 9 de setembre, a les 20 hores, al Mas Guinardó, on se celebrarà l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya del Districte d’Horta-Guinardó. Per quart any consecutiu es farà remembrança del final del setge de Barcelona, amb diversos parlaments, interpretacions musicals i l’homenatge als morts haguts per causa del conflicte armat.

Al final d’aquest acte, s’estrenarà la projecció d’ un vídeo ‘mapping’, titulat “Mas Guinardó, 300 anys després: història d’un setge”, un muntatge visual que dura uns 15 minuts, i que es repetirà cada dia, entre les 21 hores i les 23 hores, des del 9 de setembre fins al dia 13. A l’últim dia, la projecció finalitzarà a les 23:30h. El dia 9 de setembre, el vídeo mapping serà interactiu i comptarà amb la participació en directe d’entitats del barri del Guinardó, com la Coral Polif`nica del Guinardó, els Trabucaires Roca Guinarda i la colla de diables els Malignes del Guinardó. També farà presència la tropa de la Coronela, les milícies urbanes que defensaven el Principat de Catalunya al 1714.

Horta compta amb diversos llocs molt relacionats amb la història del setge de Barcelona de 1714, com el Palau del Marquès d’Alfarràs i el seu parc del Laberint, que era una de les residències dels germans Desvalls, nobles destacats de la causa austriacista.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#3 Pere, Girona,Spain, 07/09/2014 - 21:43

i no la enderroquen???

#2 Neferu, Barcelona, 07/09/2014 - 21:19

¡¡¡Asterix, están locos estos romanos!!

#1 comorl?, BCN, 07/09/2014 - 21:03

Comorl? Conmemoran donde vivió un general del que dicen por otro lado que fue ejercito opresor y genocida? Viva la lógica de algunos

#1.1 Josep, Barcelona, 07/09/2014 - 21:37

hombre tiene sentido, si hubieran ganado los austrias, es decir francia, el catalan no existiria vamos, exterminada la lengua totalmente como ya han hecho anteriormente con otras del sur de francia, pero claro no tienen ni idea de historia pobres... JO JA SOC LLIURE,graciea

#1.2 Carles, Terrassa, 08/09/2014 - 08:27

S'ha de ser indigent intel·lectual per afirmar que de guanyar els Àustries hauria guanyat França. Són els Borbons, els francesos. Illetrat!

#1.3 Josep, Barcelona, 08/09/2014 - 08:46

mea culpa jajajajaj els inglesos que ni tan sols van arribar per ajudar pero aixo si, es van quedar amb gibraltar jajaja pitjor m ho poses, sorry per el fallo de "bandols".volia explicar el cas dels anglesos i ho he fet a la inversa .

#1.4 david, pamplona, 08/09/2014 - 14:27

jorl qué cosas no? No si los que no denuncian las banderas nazis al final vamos a ser los indepes.