Publicitat
Osona · 15 de Desembre de 2012. 17:59h.

La CUP acusa Vila d'Abadal de fer-li "xantatge"

L'acusen d'impedir la participació al ple de la nova diputada Georgina Rieradevall si no avala els pressupostos municipals

La CUP acusa Vila d'Abadal de fer-li "xantatge"

Rieradevall, en una foto d'arxiu

La CUP ha denunciat el "xantatge" de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, que "imposa com a condició per permetre la participació de la nova diputada al ple de dilluns que la CUP no voti contra els Pressupostos de l’equip de govern".

Segons la formació independentista, al proper ple de dilluns s'ha d'aprovar la renúncia de la regidora i portaveu de la CUP, Georgina Rieradevall, escollida nova diputada al Parlament de Catalunya.

La CUP ha assenyalat que s'havia pactat que la renúncia de la seva regidora "seria el darrer punt del dia", el que la permetria participar en les votacions dels punts precedents, inclòs el dels Pressupostos.

Però l'alcalde hauria decidit modificar l'ordre del dia i situat la baixa de Rieradevall en el punt primer perquè "d’aquesta manera s’assegura l'aprovació dels pressupostos i el seu sou sense el suport de cap grup de l’oposició".

La formació independentista ha explicat que "a la reunió de la comissió d’Hisenda de dimarts a la tarda, Puigivila va anunciar que la CUP molt probablement votaria en contra dels Pressupostos".

"A la sortida de la comissió, Serrat va dir a Puigivila que la CUP hauria de repensar-se el seu vot, ja que l’alcalde havia tingut el 'detall' de posar la renúncia de Rieradevall al final de l’ordre del dia, però que si volia, podia posar-la al principi, de manera que la portaveu de la CUP no podria participar en el debat i la votació dels Pressupostos ni de l’establiment del nou sou de l’alcalde", ha remarcat.

La CUP ha afegit que "cal tenir en compte que, en cas que Rieradevall no sigui present a les votacions, els acords es podran aprovar únicament amb els 10 vots a favor de l’equip de govern, encara que tota l’oposició hi voti en contra (10 vots), gràcies al vot de qualitat de l’alcalde".

El partit liderat per David Fernàndez ha reblat que Rieradevall "va rebre una trucada de l'alcalde" on, segons aquestes fonts, "se li va comunicar que si la CUP no s’abstenia o votava a favor dels pressupostos, ell es repensaria l'ordre dels punts del ple i posaria la seva renúncia al principi de tot, amb la qual cosa s'asseguraria l'aprovació del pressupost".

La CUP ha conclòs que "aquesta actuació és clarament antidemocràtica".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#6 joann, Barcelona, 16/12/2012 - 23:47

Em sorprèn que en un partit com la CUP es permeti l'acumulació de càrrecs

#6.1 trescci, bcn, 17/12/2012 - 09:33

Ella dimiteix de regidora i la relleva un noi... no hi ha acumulació de càrrecs...
http://www.el9nou.cat/notici es_o_0/28116/marc_barnolas_sub stitueix_georgina_rieradevall_ cup_vic

#5 BEJOTA, bcn, 16/12/2012 - 14:08

Sra. Simó ,Sra. Ferrusola...A Catalunya hi ha un matriarcat on les decissions de tota la gent depend de les dones.Com és tradiccional ,malament....Veura l'hsitoria:al segle xv principat castellá (germá de la Isabel La Catolica),més tard ,francéss(perdua de part del territori) , ara independents...

#4 Mateu, Barcelona, 15/12/2012 - 23:45

Vila d'Abadal és convergent, d'Unió però convergent.
A aquestes alçades de la pel·lícula, no ens farem els ofesos i direm que no coneixem lo malparits que arriben a ser oi?

#3 jofre, lleida, 15/12/2012 - 23:27

Jo li hagués demanat un petó. L'hauria ajudat en el posible, incondicionalment.

Clar que sóc espanyol; un gentilhome.

#3.1 Gerard, Barna, 18/12/2012 - 05:22

Tu el que ets és un desesperat. Hi ha webs que et poden ser molt útils.

#2 Mustafa, Barcelona / Tànger, 15/12/2012 - 19:24

Aquest noia la conec bastant -vam treballar junts en centre de menors- , honrada i és una persona de paraula , ara bé , la disputa d'uns amb els altres , no benificia ni de bon troç , els interesos dels catalans ni de catalunya i , pitjor encara , donaría raó els enemics del poble català (en sóc un)