Publicitat
Barcelonès · 10 de Desembre de 2011. 13:33h.

La CUP denuncia la "privatització" de Plaça Catalunya

La instal·lació de la pista de patinatge "amaga la intenció d’evitar noves ocupacions a la via pública"

La CUP denuncia la "privatització" de Plaça Catalunya

Protesta durant la inauguració de la pista de gel

La CUP de Barcelona es mostra contrària a la pista de patinatge sobre gel a Plaça de Catalunya perquè és "una iniciativa sense sentit". "No entenem en què beneficien despeses com aquesta, orientades a atreure persones al centre de la ciutat, a la majoria dels eixos comercials que aplega i que precisament són el motor comercial de diferents barris de Barcelona", afegeixen.

En un comunicat, expressen que "tot i l’escassa informació facilitada, l’Ajuntament ha reconegut finalment el seu suport actiu al projecte. No entenem el tracte especial ni perquè s’ha alliberat a una associació privada del pagament de taxes municipals per ocupació de la via pública. No sabem quines contrapartides més hi ha hagut encara, com per exemple els serveis de neteja o seguretat".

La CUP creu que aquesta iniciativa comporta "privatitzar” durant un mes la principal la Plaça Catalunya i expressa que "durant aquest temps, la plaça romandrà inhàbil pels veïns, i algunes veus han apuntat que rere la iniciativa s’hi amaga la intenció d’evitar noves ocupacions a la via pública".

D'altra banda, exposa que "la instal·lació d’una pista de gel en una ciutat mediterrània com Barcelona suposa una elevada despesa energètica, especialment greu en els temps que corren amb les greus retallades en matèria de serveis i la crida a l’austeritat i la contenció per part de les autoritats".

Per tot plegat, la CUP censura que "l’Ajuntament de Barcelona, ara en mans convergents, segueixi amb la mentalitat de 'ciutat aparador', promovent una ciutat de postal, amb afegitons artificials inclosos, en comptes de preocupar-se de destinar diners i esforços allà on és més necessari".Per últim, recorden que el Passeig de Gràcia "és de per si el principal eix comercial d’arreu de la ciutat en volum econòmic, mercès a la seva aposta pel turisme d’alt poder adquisitiu, i que a dia d’avui no té cap necessitat de favors municipals".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#22 Unn, Bcn, 12/12/2011 - 23:15

Qué es la CUP?

#20 Cables, Barcelona, 12/12/2011 - 13:35

No tinc res en contra de la CUP, però el meu dubte és, quan ells ocupen places o carrers amb barres de bar en diferents Festes Majors, també estaríem privatitzant o no?

#19 Ramon, Barcelona, 12/12/2011 - 13:32

Els pollosos són la varietat local dels perroflautas. Dieu-me si no és bonic, "la plaça de tots", a 6 euros la mitja hora... PPciu, que bonic tot, començant per les inversions a "la plaça de tots" i acabant per les plusvàlues al nostre banc habitual de Liechtenstein.

#18 Pixapins, Can Fanga, 12/12/2011 - 10:39

Millor una pista de gel que un campament de pollosos!

#17 cat51, cat, 11/12/2011 - 22:49

Els okupes la varen privatitzar durant mesos, no varen produir res, no varen pagar impostos, els varem haver de treure la me.... Al menys els ocupes de la pista de gel deixaran algún calé a les arques municipals.