Publicitat
Maresme · 22 de Juliol de 2008. 12:49h.

La CUP denuncia un "atac feixista" a Mataró

L'organització independentista ho troba un símptoma de "l'auge de l'espanyolisme"

La CUP denuncia un "atac feixista" a Mataró

El casal atacat

La CUP ha emès un comunicat en el que denuncia que "diumenge 20 de juliol el Casal Fèlix Cucurull de Mataró va ser objecte d'un atac feixista. El pany de la persiana va ser forçat i els autors de l'atac van guixar proclames falangistes i espanyolistes, tant a la persiana com a les parets adjacents". El Casal Fèlix Cucurull és la seu de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Mataró i de l'organització Maulets. "Es tracta del segon atac que pateix el Casal, ja que el 13 de febrer de l'any 2000 ja va ser
objecte d'un atemptat frustrat amb un intent d'incendi amb 3 persones a dins contra l'antic Casal Fèlix Cucurull", lamenten.

La CUP creu que "l'atac registrat aquest darrer cap de setmana s'inscriu en ple auge de l'espanyolisme. Cal recordar que fa només tres setmanes, arran de la victòria espanyola a l'Eurocopa de futbol, a la nostra ciutat es van produir actes de violència espanyolista i ostentació de simbologia feixista, tot davant la passivitat de les autoritats. Finalment, també cal apuntar que l'atac coincideix amb la persistència de l'activitat crítica de les entitats usuàries del Casal, que hem denunciat sense embuts les irregularitats urbanístiques del sector de Can Fàbregas i de Caralt o els favoritismes envers l'excap de la policia local, recol·locat a l'empresa municipal Gintra".

"Per tot plegat, hi ha prou elements que fan pensar que l'atac feixista és una resposta violenta al neguit que provoca als feixistes, especuladors i poders fàctics la continuïtat de l'activisme crític i constructiu que duem a terme les organitzacions de l'esquerra independentista. El feixisme, ni a Mataró ni enlloc", conclouen.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#38 Nuria, Barcelona, 23/07/2008 - 12:01

Pau Hermosos(Blanes) Hostes fill, HOSTES amb H. Ves el que ha fet de tu l'escola nacionalista? Un analfabet en català i segur que també en castellà. Un pobre diable. Gent com tu sobra a Catalunya i al món.

#37 Núria, Reus, 23/07/2008 - 08:58

Precisament la COPE, El Mundo, La Razón, Libertad Digital i altres mitjans abanderats de la democràcia s'han fet ressò, ràpidament, i han condemnat aquests fets. (Per no despistar algun il·lus/a, és una ironia meva)

#36 Marcel Rodri, Cadaqués, 23/07/2008 - 01:36

Jo és que trobo que la policia no hauria de donar papers a tots els espanyols.

#35 Pau Hermosos, Blanes, 23/07/2008 - 01:34

Ostes vingueren que de casa ens tragueren. Jo extradiria als immigrants que han fet això. Una cosa és que els ciutadans catalans ens expressem però l'altra, i molt diferent, és que els immigrants espanyols ens insultin a casa nostra.

#34 Manolito Gazmoño, Barcelona ( España ), 23/07/2008 - 01:18

A estas alturas todos sabemos que CUP es una organización fascista y filonazi. Pero no sabía yo nada acerca del MORRO que se gastan : "activismo crítico y constructivo"... jajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajaja.
Quien siembra vientos.....