Publicitat
Baix Llobregat · 2 de Febrer de 2012. 09:10h.

La CUP difon les 'motxilles' de la Diputació

Sessió a Martorell amb una cinquantena de persones

La CUP difon les 'motxilles' de la Diputació

Reunió de la CUP de Martorell

El passat divendres 27 de gener a la Casa de Cultura de la Vila, una cinquantena de persones  van assistir a l’acte informatiu que va organitzar la CUP de Martorell amb l'objectiu de donar a conèixer les presumptes irregularitats que s'han produït recentment a la Diputació de Barcelona.

En Jordi, membre de l’assemblea, va obrir l’acte explicant que la CUP va creure necessari fer arribar a la ciutadania aquestes irregularitats quan La Directa se'n va fer ressò. A través d'un article, el setmanari va publicar la denúncia presentada per la secció sindical de la CGT de la Diputació de Barcelona a l’Oficina Antifrau.

El primer dels ponents va ser en Josep Garcia, membre de la secció sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona, el qual va fer una breu explicació del que és una diputació i de com se'n constitueix el ple. Va fer èmfasi en el fet que es tracta d'un procés de constitució "poc democràtic", ja que les persones que el formen han de ser càrrecs electes d’ajuntaments, amb la conseqüent duplicitat de càrrecs i sous. Aquests càrrecs són escollits pels mateixos partits polítics segons el vots obtinguts en el conjunt de la província de Barcelona en les eleccions municipals.

També va fer esment a altres mesures preses anteriorment, com per exemple la modificació de l'estructura directiva aprovada pel ple, a través de la qual es creava la figura de gerent d’àrea. Es tracta d'un càrrec polític per sobre del de coordinador, que augmenta l’estructura en 14 persones pagades amb diners públics i que son escollides a dit. Una altra pràctica habitual de tots els partits és nomenar assessors que treballen únicament per als partits i que també cobren amb diners públics.

Josep Garcia va explicar com, coincidint amb el canvi de govern a la Diputació de Barcelona, es van nomenar de 8 càrrecs polítics no electes al·legant un procediment d'urgència que "no s'ha justificat". La CGT, en veure aquestes presumptes irregularitats en els nomenaments, es va adonar que tots els nomenats son membres dels partits polítics representats a la diputació, amb una única excepció, el cas de Marta Rodriguez que va ser secrectaria de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques curant el mateix període que l'actual president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i que ara ha esta nomenada pel mateix Esteve a la unitat de Coordinació General de l'Àrea de Presidència. Es tractava de persones que havien perdut el càrrec polític arran d'una derrota en les eleccions municipals. García va acabar la seva intervenció anunciant que des de fa una setmana l’Oficina Antifrau ha obert una investigació.

La segona intervenció va ser a càrrec del Manu Simarro, periodista del Setmanari La Directa que va realitzar l’article sobre la denuncia feta per la CGT i que té una llarga experiència en casos d'irregularitats en organismes públics. Simarro va fer esments a altres casos de pressumpta corrupció en els que ha treballat, com ara el cas de les “motxilles de la Diputació”. Es tracta de sobresous assignats a 54 persones, encara desconegudes, pensats per a equiparar el seu sou amb un sou anterior superior. També va fer esment d'altres casos, com ara el cas “Treball”, el cas “Adigsa” o el cas “Palau”.

Simarro va parlar del mapa de la corrupció, que destaca 27 casos d'irregularitats als Països Catalans i del cas “Macedònia” de corrupció policial en el tràfic de drogues en la qual hi estan implicades la Policia Nacional espanyola, la Guàrdia Civil, i els Mossos d’Esquadra i també periodistes.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 El Toni, Igualada BEN ENDEUTADA, 03/02/2012 - 12:13

Jo nome voldria saber com son de grosses les motxiles d'en Antoni Dalmau i el GANDUL Antoni Pamies