Barcelonès · 13 de Gener de 2011. 22:33h.

La CUP planta Portabella

Descarta presentar-se amb Esquerra a les municipals

La CUP planta Portabella

Portabella, a la seu d'ERc, en una foto d'arxiu

La Candidatura d’Unitat Popular de Barcelona (CUP) no negociarà una coalició amb ERC de cara a les properes municipals. Segons expliquen en un comunicat, "després de trobar-se amb representants d’aquesta formació, la CUP ha reiterat la voluntat de treballar per canviar el model de ciutat.  El qüestionament que fa ERC de l’actual manera de gestionar el consistori i de la idea de ciutat que se’n deriva, que es podria qualificar d’oposició a la carta, no és, ni de bon tros, una alternativa de govern". En aquest sentit, "la CUP desmenteix les informacions errònies (i, en ocasions, no contrastades) que la darrera setmana han aparegut en diversos mitjans de comunicació i que, citant ERC, assenyalaven que la CUP veia bé una coalició amb la formació de Portabella".
 
Ja fa mesos que la Candidatura d’Unitat Popular reitera "que no treballarà amb cap formació que defensi el model actual de Barcelona.  Un projecte que fabrica una ciutat artificial, que modifica la realitat dels nostres barris per fer-la funcional a la lògica econòmica del turisme o de l’especulació davant dels drets de les persones. El veïnat de Barcelona pateix dia rere dia les conseqüències d'aquest concepte de ciutat i veu com, cada vegada, té menys dret a participar de les decisions que l’afecten i com es privatitzen els serveis públics en favor d’empreses que els empobreixen i acomiaden treballadors i treballadores. La voluntat de la Candidatura és construir una altra Barcelona, dinamitzar els barris, atendre les necessitats socials i millorar la qualitat de vida de les persones que hi viuen".
 
"La CUP de Barcelona considera que el programa i les prioritats d'ambdues forces difereixen profundament, aspecte fonamental per a la Candidatura d’Unitat Popular a l'hora de decidir possible aliances, per sobre de llistes, persones candidates i repartiment de quotes. La CUP treballa sobre dos eixos bàsics (un de nacional i un de social) que no coincideixen amb ERC. Per a la Candidatura d’Unitat Popular és bàsic fer propostes veritablement alternatives i de denúncia permanent de les  polítiques concretes que alimenten l’actual model de ciutat. En aquest sentit, les propostes en turisme, habitatge i democràcia participativa (tres dels eixos bàsics del programa municipal de la CUP de Barcelona, entre molts d’altres) difereixen molt de les que s'han aplicat des del consistori. Tant des de l’equip de govern com  des d’aquesta oposició a la carta,  ERC ha demostrat una manca de compromís amb una praxi política que s’oposi realment als poders fàctics de la ciutat i als seus interessos , i que impulsi propostes reals de transformació", expliquen.

Finalment, la Candidatura d’Unitat Popular de Barcelona recorda que té "els seus mecanismes de decisió interns, els seus ritmes i que evitarà supeditar el pla de treball tàctic i estratègic a conjuntures partidistes i electoralistes".
 
"D'acord amb aquests principis, la CUP sempre estarà oberta a escoltar i a ser proactiva per a qualsevol mena de contacte, de proposta de debat, o de treball, amb col·lectius, entitats i organitzacions que redundi en benefici del veïnat de Barcelona, abans, durant i després de les eleccions", conclouen.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 pep, manresa, 15/01/2011 - 16:57

No té cap mena d'incidència per l'independentisme que ERC tingui o no representació municipal, i menys tractant-se dels palanaganers del PSOE
Qui realment vulgui fer alguna cosa per la independència que voti SI, abans de votar als mateixos que fa 34 anys que hi són, val més votar un canvi

#13 carracuca, barcelona ESPAÑA, 14/01/2011 - 14:30

chato, te has dado cuenta de que se te acaba el chollo y vas tocando de puerta en puerta, pero parece que no te quieren en ninguna parte. ERC está condenada al ostracismo político en un principio (el 28N fue un primer aviso) y en las municipales ya será algo residual. ¡¡¡¡No somos tontos!!!.

#12 Montse, Barcelona, 14/01/2011 - 13:27

Jo crec que hem de tocar de peus a terra la CUP nomes es presenta a les municipals per canviar els temes municipals. Evidentment son indepenentistes, pero no veig quina incidencia tingui parlar nomes de aixo. La unitat era per les autonomiques o inclus per les generals pero la CUP no si presenta

#11 Ada, Barcelona, 14/01/2011 - 13:03

El CUP, al menys juga net..amb ERC. No es el cas de Si i Laporta. Un cop mes i potser que ja sigui la definitiva, l'independentisme s'enfonsarà a les catacumbes. Per tant el meu vot serà per al candidat que nomeni ERC. No vull que Barcelona es quedi sense cap representació del independentisme.

#10 cpasigrany, riumors, 14/01/2011 - 12:56

jo no votare la Cup pq te paraules molt boniques i retòriques però no tenen ni idea del que diuen quan parlen de model de ciutat. Votar CUP es donar el vot a Trias.El mateix passa si es vota la Soli. Pot ser es el que es preten quan s'infla tan a aquests dos grupusculs