Barcelonès · 7 de Maig de 2012. 12:57h.

La 'destrucció' de Barcelona

Incert futur sobre Vil·la Urània, la Rotonda, Hotel Palau

La 'destrucció' de Barcelona

Portabella, davant la vil·la

Veïns i associacions del barri del Farró de Sant Gervasi han aturat momentàniament la demolició de la torre noucentista Vil·la Urània, a la Via Augusta. Es tracta de la casa que el científic astrònom Josep Comas i Solà (1868-1937) va llegar a la ciutat de Barcelona per a usos educatius i culturals i que l’Ajuntament tenia previst començar a enderrocar avui. 

Els veïns han estat acompanyats pel líder municipal d'ERC, Jordi Portabella, que s’ha presentat davant de l’immoble a les 8:00h, ha demanat al tinent d’alcalde d’Hàbitat Antoni Vives aturar les obres de demolició i fer prevaler el patrimoni arquitectònic de la ciutat per conservar-ne la memòria històrica.

Portabella reclama que “Barcelona es concentri a garantir la conservació del patrimoni arquitectònic com a expressió més clara de la nostra identitat”. "Volem que en aquesta casa on hi va viure l’astrònom Josep Comas i Solà sigui un equipament cultural i científic", ha afegit.

El líder republicà assenyala que “el grup d’ERC+Dcat+Rcat defensarà al llarg del mandat la conservació del patrimoni arquitectònic” com ja ho ha fet en el cas de La Rotonda i a demanar una actualització del catàleg de patrimoni que considera "desfasat".

"En aquest mateix sentit, ERC ja es va oposar a tirar a terra els edificis del conjunt arquitectònic de Sant Pere més baix  per a construir-hi l'Hotel Palau i en va demanar retornar la seva qualificació com a equipament", recorden.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Una lleidatana per defensar la arquitectura , Hola, 10/05/2012 - 23:29

L'Ajuntament ha de complir les lleis i la CE1978, si no vol complir que cedeixi el legat algú que signi digne d'ell.
Si hi ha alguna entitat dedicada a la astronomia que pugui complir fidelment el legat del Sr. Comas, ànims que sou els mereixedors d'aquest legat.

#5 Pep, 08018, 07/05/2012 - 17:42

No es pot guardar o preservar tot. A terra han anat altres edificis històrics i ningú s'ha oposat al respecte: l'estació del tren de Sarrià a la Plaça de Catalunya, l´única que quedava en estat quasi original, va desaparèixer sense contemplacions ni movilitzacions.

#4 jajjajajaaaaa, Barcelona, 07/05/2012 - 16:27

Vil.la Urania es propietat municipal i el solar del costat també......no tñe cap valor històric , cap....s´enderroca per fer un centre civic de sis plantes una reservada asl astrònoms, una escola bressol i un casal de la gent gran...pactat amb les associacions, despres voeln equipaments

#3 mohamed shawarma, ravalistan, 07/05/2012 - 14:21

¿Para cuando una narcosala o centro de menores ilegales en sarrià-sant gervasi?

#3.1 jajajajjaaaaa, Barcelona, 07/05/2012 - 16:29

hay una centro de drogodependientes en la Calle Dalmases (Tres Torres) hace muchos años, por cierto la Rotonda es privado siempre lo fue, el proyecto cumple al 100% la vnormativa vigente , estuvo 20 años vacia y ningun vecino se quejo , como esta que aparecen los vecinos el dia d ela piqueta

#2 -emilio, a, 07/05/2012 - 13:37

en la verja de la casa pone bien clarito Villa Urania.