Publicitat
Garraf · 14 de Maig de 2012. 17:04h.

La façana marítima de la discòrdia

SOS Sitges denuncia la remodelació dels museus Maricel i Cau Ferrat

La façana marítima de la discòrdia

Una imatge de l'estat actual de les obres

La plataforma SOS Sitges i el Consorci del Patrimoni, presidit pel president de la Diputació, Salvador Esteve, i l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, estan enfrontats per la reforma dels museus Maricel i Cau Ferrat, que modificaran part de la façana marítima de la vila.

L'associació va presentar un contenciós-administratiu després de la paralització de la construcció d'una façana transparent i de la passarel·la que havia d'unir els dos museus i la casa Rocamora, edifici que havia estat propietat del pintor Ramon Casas.

El projecte pretenia construir un pas exterior que trencava la linealitat i una elevació de 35 centímetres per a la climatització del Cau Ferrat. També se'n perdien algunes finestres. Amb la retirada de la rampa i el fre a l'elevació del sòl, almenys s'ha aturat la via judicial.

Però des de l'entitat veïnal han denunciat la pèrdua de la casa Rocamora de la qual ara només es conserva la façana exterior. En aquest sentit, SOS Sitges també ha denunciat que s'ha perdut part de la ceràmica original que es conservava al Cau Ferrat, la casa de Santiago Rusiñol.

El projecte de reforma de tot el conjunt, que es va iniciar fa quatre anys amb l'antic equip de govern municipal, té un cost d'uns 9 milions d'euros. El museu del Cau Ferrat es podria obrir al final d'aquest any, mentre que el de Maricel ho podria fer l'estiu del 2013.

Veure 'el dit a l'ull': El 'nyap' de Sitges

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 pilos, girona, 14/05/2012 - 22:27

quina merda es allucinant com trillan el patrimoni

#1.1 alroes, Barcleona, 15/05/2012 - 08:54

bé, ara amb la nova reforma no només el trillaran sinó que se'l vendràn a preu de saldo als amiguets. És el que tenen els neo-cons que els fa noça tot lo públic