Publicitat
Segrià · 7 d'Agost de 2012. 21:45h.

La Generalitat es reuneix amb els afectats per la calamarsada

Augmenten a 40 el nombre de tècnics per avaluar els danys

La Generalitat es reuneix amb els afectats per la calamarsada

Vila i Bosch, durant la seva visita a la zona afectada

El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries, Domènec Vila, ha visitat la zona dels Gimenells, afectada aquest passat diumenge per una calamarsada que ha sacsejat les collites de fruita d'una trentena de localitats de les comarques del Segrià i la Noguera.

Vila, acompanyat de la directora dels serveis territorials d'Agricultura a Lleida, Cristina Bosch, també s'ha reunit amb els alcaldes dels municipis afectats, les organitzacions de productors, federacions de cooperatives i sindicats representants del sector.

El Departament d'Agricultura ha decidit, amb Agroseguro, augmentar de 34 a 40 el nombre de tècnics que avaluen els danys, per tal d'agilitzar la resposta a les explotacions afectades. En aquest sentit, també els han comunicat la importància de fer la declaració de sinistre el més aviat possible per poder avançar més ràpidament en la tramitació de les indemnitzacions.

Aquesta ha estat la tercera calamarsada que ha patit Lleida en el darrer mes. Les dues anteriors havien estat el 5 i 27 de juliol. El temporal va descarregar pedra sobre els terme de Gimenells i Pla de la Font, la zona de Raïmat i Almacelles, zona més afectada per aquesta tempesta, i va causar danys per vent sobre els termes d’Alcarràs, Alpicat, Torrefarrera, Alguaire, Almenar, Rosselló, Benavent i Vilanova de Segrià. També s’han produït danys en algunes estructures de plantació.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Gavina , Bellcaire, 08/08/2012 - 07:27

I el Mas, ja anat a veure la tragedia dels focs del Emporda??? o nomes va als concerts de Calella o de Peralada???