Publicitat
Barcelonès · 28 de Gener de 2015. 19:15h.

La Granvia de l’Hospitalet arribarà fins el Llobregat

El pla també preveu la creació del futur parc de Can Trabal, de 25 hectàrees, que serà el més gran de la ciutat

La Granvia de l’Hospitalet arribarà fins el Llobregat

Imatge de la presentació

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, han presentat el Pla director urbanístic (PDU) d’ordenació del sector d’interès supramunicipal en l’àmbit de Granvia-Llobregat, que ha de permetre la reordenació de l’avinguda de la Granvia fins al riu Llobregat.

Aquest pla, redactat pel Consorci per a la Reforma de la Granvia, integrat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Generalitat, ha estat aprovat inicialment per la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i es troba a exposició pública. Les obres podrien començar, un cop acabat de redactar el projecte i de realitzar la tramitació urbanística, d’aquí a dos anys.
 
El Pla director urbanístic Granvia – Llobregat ha de servir per donar continuïtat en un tram de 1.000 metres lineals de l’avinguda de la Granvia cap al riu Llobregat, tot seguint el model utilitzat en el primer tram ja executat. La intervenció persegueix tres objectius fonamentals: la creació de noves àrees d’activitat econòmica, l’ordenació del parc de Can Trabal i la transformació del darrer tram de la Granvia en una via urbana.
 
Núria Marín ha explicat que “hem decidit tirar endavant la segona transformació de l’avinguda de la Granvia. Hi havia el compromís de soterrar les vies del tren i estàvem esperant abordar aquesta transformació a que es fes el soterrament però hem decidit tirar endavant perquè tenim un territori estratègic en l'entorn metropolità”.

L’alcaldessa ha explicat que l’actuació es fa al llarg d’un quilòmetre de longitud “cosirem un territori que avui està fragmentat i posarem en un primer nivell equipaments de ciutat com l’Idibell, l’Hospital de Bellvitge i el clúster biomèdic. Un dels potencials de país”.
 
L’àmbit del PDU comprèn una superfície de 994.000 m2, que representa un 8% del terme municipal de L’Hospitalet. S’articula al voltant del segon tram de l’avinguda de la Granvia, des de l’enllaç de la rambla de la Marina, a Bellvitge, fins a la ronda Litoral. La nova ordenació comportarà un seguit d’actuacions de gran repercussió metropolitana i d’interès supramunicipal, i tindrà un especial relleu social i econòmic per a tot l’entorn.
 
La proposta urbanística s’abordarà de manera independent a la prevista integració ferroviària de les vies de Rodalies, mitjançant la construcció del nou túnel urbà de L’Hospitalet, pendent encara de dotació econòmica per part del Ministeri de Foment.
 
La creació del Centre Direccional Econòmic de la Granvia ha de generar una gran actuació urbanística a l’entorn dels equipaments hospitalaris i universitaris existents, basada en els sectors de l’economia productiva del coneixement i de la innovació tecnològica. Els llocs de treball estimats que podrà produir el desenvolupament total dels sostres de la zona del Centre Direccional Econòmic és d’uns 20.000.
 
El Pla també preveu la creació del futur parc de Can Trabal, de 25 hectàrees, que serà el més gran de L’Hospitalet i un dels parcs urbans més grans de l’àrea metropolitana, així com l’obtenció per cessió de tres masies catalogades en el Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic de L’Hospitalet: ca l’Esquerrer, can Trabal i cal Masover Nou, que, un cop rehabilitades, es destinaran a usos que potenciïn la funció del parc. Els criteris bàsics de qualitat paisatgística per a la configuració d’aquest parc són la preservació de la fesomia agrària i la regeneració de la vegetació de ribera característiques de la zona de la Marina.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Decat, Decat, 29/01/2015 - 08:56

Ja, ja, ja....