Publicitat

La CUP de Tarragona vol canviar el nom del Joan XXIII després que el PP votés contra la Rovira i Virgili

La guerra dels noms

Hospital Joan XXIII

Segueix la guerra dels noms a Tarragona. Després de la moció aprovada per PSC i PP per demanar el canvi de nom de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i substituir-lo pel de Universitat de Tarragona, ara la CUP contraataca i sol·licita que es canviï el nom de l’Hospital Universitari Joan XXIII pel d’Hospital Universitari i Públic de Tarragona.

Per a la CUP, aquest canvi suposaria un “reconeixement a la ciutat on dóna servei” i alhora serviria per fer una “defensa dels drets sanitaris públics”. Per acabar d’adobar-ho, com que la CUP no té representació al consistori, ha demanat al PP de Tarragona que assumeixi i defensi aquesta moció al proper ple, “ja que s’autoanomenen l’únic partit polític amb veu a l’ajuntament que defensa Tarragona i els seus valors més representatius”.

La moció de la CUP també demana el canvi de nom de diversos carrers o places dedicats a “personatges bèl·lics aliens a la ciutat”, com el carrer de Callao o la plaça de Prim. El primer proposen que es substitueixi per carrer del Silenci per la Pau, en homenatge als tarragonins que als anys 80 es van manifestar per defensar la pau, i el segon per plaça de Josep Alomà, que fou un personatge il·lustre de la ciutat i conseller de cultura del consistori.

Finalment, la Candidatura d’Unitat Popular també demana el canvi de nom de l’edifici del Banc d’Espanya per Edifici Marcel·lí Domingo, diputat a les Corts Republicanes per Tarragona i ministre d’Agricultura, Indústria i Comerç. 

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#10 af, Tarragona, 14/02/2013 - 13:56

Veig que alguns comentaristes (altres sí) no acaben d'entendre que el que vol la CUP és possar en evidència la doble moral del PP.

#9 Jordi, Martorell, 14/02/2013 - 11:20

Quin fastic la CUP, segur que si en comptes de dir-se Joan XXIII es digués Hospital Ayatolah Jomeini no dirien res de canviar el nom.

#8 Pep, Alt Empordà, 13/02/2013 - 16:21

No soc de les CUP,però em sembla molt bé el que proposen,al cap de vall els qui han començat la guerra son els qui han canviat el nom de la Universitat només per raons polítiques.Em sorprenen els comentaris que critiquen el que proposa les CUP i en canvi troven normal el que ha fet el PSC i PP.

#6 xavals cup fatal., tarragona, 13/02/2013 - 14:13

A mi ja m'agrada Joan XXIII és el papa bo. D'altra banda s'hauris de dir als senyors i senyores de la CUP que l'hospital Joan XXIII és un hospital de referència provincial-uish què he dit no es pot dir província- i no només presta serveis a la ciutat de tarragona.

#6.1 Joan, Barcelona, 13/02/2013 - 16:21

Ah .. i la Rovira i Virgili només presta els seus serveis a la ciutat de Tarragona?

el que fa la CUP és posar en evidència les tonteries en les que s'entretenen el PPSCOE.

#5 Pepito, Bcn, 13/02/2013 - 13:56

Reíros pero esto es lo que necesita Cataluña, debates certeros, estratégicos y sobre todo necesarios como este.

Incultros!

#5.1 lluc, lleida, 13/02/2013 - 21:07

Incultro... ho ets tu!!!
MÉS QUE INCLUTRO!!!! juo juo