Publicitat
Baix Penedès · 8 de Novembre de 2012. 17:55h.

La Jijonenca deixa de produir a Catalunya

L’empresa valenciana atura la fàbrica del Vendrell, l'última que produïa gelats a Catalunya

La Jijonenca deixa de produir a Catalunya

Imatge de la fàbrica

Industrias Jijonencas S.A. deixarà de produir gelats a territori català, i s’endurà tota la producció a la seva seu central de Xixona (Alacant). Aquesta mateixa setmana s’aturarà la producció a la fàbrica del Vendrell (Baix Penedès), l'última que produïa gelats a Catalunya, en una decisió que comportarà l’acomiadament d’una trentena de treballadors.

La planta del Vendrell quedarà només com a magatzem de logística i distribució dels productes que arribin des de Xixona, fent una tasca semblant a la que fan les plantes de Badalona o Valls. Treballadors i comitè d’empresa ja han arribat a un acord per l’ERO, i a partir de la setmana vinent la plantilla es reduirà a menys de la meitat.

Des de l’ajuntament del Vendrell han lamentat la decisió, que suposarà enviar més gent a l’atur, en un municipi que té una taxa d’aturats que voreja el 25%, i que ha patit enormement la caiguda de la construcció. Caient també indústries tan importants com la Jijonenca, la situació del municipi referent a l’ocupació s’agreuja enormement.

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#19 BEJOTA, BCN, 09/11/2012 - 16:42

Rosell desvela el desconcierto empresarial y dice que es "más lo que nos une"Cree que hay que "repensar" el Estado de las Autonomías porque, desde el punto de vista de la gestión, "no ha acabado de funcionar"

#18 MJ Ventura, LLEIDA, 09/11/2012 - 16:22

D'acord, en prenc nota. La decisió deu obeir, ¿segur?, a criteris exclusivament econòmics. Us recomano visiteu www.alemany.com. Des de 1879 continuen l'elaboració artesana del torró.Ah! No és publicitat; és l'experiència d'una llaminera q vol qualitat a taula i de casa nostra.

#17 tas, la meca, 09/11/2012 - 10:42

Abans de començar un boicot a aquesta gent potser haurieu d'investigar perquè s'en van realment, no? O us posarem a l'alçada de Kropotkins i fatxes de divers origen...

#16 OTRAS VENDRAN , girona, 09/11/2012 - 10:36

Yo creo que cuando catalumya sea independiente ,habra muhas empresas que se instalaran en catalunya . atalunya independiente sera una gran oportunidad para las empresas. Y si hay empresas que se quieren ir que se vayan. Ya sabemos que produtos no tenemos que comprer, la jijonena , oca-ola , etc

#16.1 Altavista, Basilea, 10/11/2012 - 07:32

Y que harás entretanto con los millones de parados, que van a cargarse las arcas públicas ya destrechas por los derroches!!!!? La decisión de implantación de una empresa lleva su tiempo. La toma de decisión de cierre se puede hacer en minutos.

#15 jaumó, Girona, 09/11/2012 - 10:33

Es de suposar que deu ser per motius econòmics encara que per altra cosa no es pugui descartar. De totes maneres, caldrà comprar productes que donin feina a gent d'aquí, hem de protegir lo nostre.

#15.1 PereT, Tenim, 09/11/2012 - 11:20

Tenim uns màgnifics torrons, els d'Agramunt.