Publicitat
Val d'Aran · 24 d'Octubre de 2013. 19:29h.

La JSC defensa el “dret de lliure determinació” de l’Aran

Demanen que es respecti el “dret a decidir” dels aranesos

La JSC defensa el “dret de lliure determinació” de l’Aran

Imatge del darrer consell nacional (Foto: @JSCPirineuiAran)

L’últim Consell Nacional de les Joventuts Socialistes de Catalunya va aprovar una resolució presentada pel primer secretari, Marc Tarrau, la Federació de la JSC del Pirineu i l’Aran on es demana el dret a decidir del poble aranès en la futura consulta que es podria celebrar a Catalunya.

La resolució diu que “els ciutadans i les ciutadanes de l’Aran hem de poder desenvolupar la nostra personalitat política en el marc d’una Catalunya diversa i plural i d’un Estat que reconeix i respecta la diversitat d’identitats dels pobles d’Espanya, dins la construcció del projecte polític i social de la Unió Europea.”

També reconeix l’Aran com una “realitat occitana dotada d’identitat cultural, històrica, geogràfica i lingüística, defensada pels aranesos al llarg dels segles”.

“L’Aran -diuen- com a subjecte col·lectiu diferenciat, ha de poder exercir també el seu dret de lliure determinació, de forma democràtica i pactada que tingui en compte la veu del poble aranès com a territori històric”.

Per tant, en un hipotètic cas que hi hagi una consulta al poble de Catalunya, s’ha “de respectar la veu d’Aran, fent una consulta pròpia, és a dir, que la pregunta que es pacti per Catalunya, no ha de ser la mateixa per als aranesos, volem una pregunta específica per al poble aranès”.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#15 pedro, l'ardiaca, 26/10/2013 - 16:48

Si y el barrio de l'ardiaca de Cambrils, un enclave de España en Cataluña.

#14 Baldomero Fuentes, Viladecans, 25/10/2013 - 19:06

Ya lo vaticinó Aznar: antes se romperá Cataluña que España.

Os va a salir el tiro por la culata.

#13 Roger, L'H, 25/10/2013 - 16:31

Totamentdacord. Estic afavor de lautodeterminacio dels pobles.

#12 BEJOTA, BCN, 25/10/2013 - 13:46

TREANCAPATRIES:LA VALL D'ARÁN ,JA FA LES MALETES.

#11 ARAN IS NOT CATALONIA, VIELHA, 25/10/2013 - 12:09

ESO ESTA MAS CLARO QUE EL AGUA. SOMOS ESPAÑOLES Y ARANESES. CUALQUIERA QUE VENGA POR AQUI LO PUEDE COMPROBAR FACILMENTE. ¿VERDAD RAHOLA?

#11.1 BEJOTA, BCN, 25/10/2013 - 13:48

I VOLEN ANEXIONAR-SE VALÈNCIA ,LES ILLES I ETC....NI TANT SOLS LA VALL D'ARÁN FA COSTAT .QUINA OFERTA DONAN ELS TRENCAPATRIES ?