Publicitat
Barcelonès · 10 de Juliol de 2014. 21:12h.

La Monumental podria ser mesquita

L'ús religiós està permès per a l'edifici, segons el PP

La Monumental podria ser mesquita

Alberto Fernández, davant la Monumental

Alberto Fernández, president del Grup Municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de Barcelona, ha proposat un pla especial urbanístic, que elimini l'ús religiós dels usos permesos per a l'edifici de la plaça de toros Monumental, i així impedir la construcció d'una gran mesquita.

És per això que el PP presentarà una iniciativa a la propera Comissió d'Urbanisme del proper 17 de juliol per proposar-ho. Actualment el recinte té com a usos possibles el docent, sanitari-assistencial, cultural, religiós, esportiu, recreatiu, tècnic-administratiu, i de seguretat.

Alberto Fernández ha explicat que "enguany es compleixen cent anys que es va inaugurar la Monumental el 1914, per això cal protegir un edifici patrimoni arquitectònic i social de Barcelona en el seu centenari, que a més té una catalogació de protecció arquitectònica de nivell B".

També ha recordat que "la possibilitat que la Monumental pugui acollir una mesquita és possible, perquè l'actual pla urbanístic de Barcelona preveu aquest ús". Per això, el Partit Popular proposa que l'Ajuntament modifiqui el seu planejament urbanístic, amb un pla especial que deixi sense efecte el reconeixement de l'ús religiós, "fet que tancaria el pas a la possibilitat de construir una megamesquita a la Monumental".

En altres edificis de Barcelona -ha recordat el PP- ja s'han fet canvis de planejament urbanístic “afegint usos o restringint altres com és el cas del canòdrom, que recentment es va canviar perquè albergués l'ús cultural i pogués allotjar el viver d'empreses previst”. També al Mercat de Lesseps, a les plantes superiors s'hi afegeix l'ús docent per poder-se convertir en residència d'estudiants, la qual cosa demostra que els usos es poden modificar.

Per això, Alberto Fernández ha assenyalat, "aquells que no vulguin la construcció de la megamesquita a Barcelona, poden donar suport a la proposta del PP a la Comissió d'Urbanisme". En aquest sentit, considera que "el govern municipal de Trias s'ha de posicionar clarament respecte a aquest tema i deixar el silenci i ambigüitat".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#11 Pere, Comarca Garraf, 11/07/2014 - 11:40

Amb La Monumental com a mesquita ens estem buscant masses problemes sense cap necessitat !!!

Hauríem de ser mes intel·ligents i potenciar la identitat catalana de sempre, la que van forjar els nostres avantpassats.

#11.1 Pau, Comarca Garalavia., 11/07/2014 - 22:26

Els nostres avantpassats són els moros.

#10 JJ, BCN, 11/07/2014 - 11:10

Jo hi faria el Senat de la Republica Catalana. Quan siguem independents necessitarem un senat, I com mes gran millor per encarbir-hi tots els poitics a les acaballes de la seva carrera per a cobrar fins la jubilacio i mes enlla, com a tot arreu no volem ser un pais normal?

#9 Gonzalo Boronat, Bcn, 11/07/2014 - 11:03

Como alguien ha dicho en anterior comentario, preferimos los originales (PxC) a las copias. Ahora que vienen Municipales, os acordais de estos temas. Al PP le mueven sólo intereses y no ideales. Muchos ven peligrar su "silla". Cuidado que vienen los fachas de Plataforma. No pase como en Francia...

#8 Mahmoud, Sabadell, 11/07/2014 - 10:12

Un altre cop amb aquesta historia? Com es nota que aquesta gent no els fa cas ningú.... Quan torni a sortir aquesta noticia d'aqui quatre mesos, a veure quina barbaritat nova diran. Segurament el minaret passarà dels mil metres i també faran una escola islámica....
Quina tontería tot plegat.

#7 Calimero, Barcelona, 11/07/2014 - 10:03

Atur Más y sus secuaces desesperados como saben que la comunidad internacional se ríe de sus lisérgicas aspiraciones, van detrás de los islamistas creyendo que se "convertirán" a la secta indepe. Preparaos para la inmersión del Corán ... Tiempo al tiempo...