Publicitat

Acord per a la remodelació de la B-23

La nova Diagonal

Imatge de l'acte

L’alcalde de Barcelona i president de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Xavier Trias, ha participat avui a Sant Joan Despí a l’acte de signatura de l’acord d’àmbit metropolità per tirar endavant el projecte d’actuació urbanística sobre l’autopista B-23, per tal de premetre’n la connexió amb l’Avinguda Diagonal i humanitzar l’espai.

Acompanyat d’Antoni Poveda, Vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB i alcalde de Sant Joan Despí, Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues de Llobregat i Josep Perpinyà, alcalde de Sant Just Desvern, i del tinent d’alcalde Antoni Vives, Xavier Trias ha subratllat que “l’avinguda Diagonal pot ser un passeig cívic metropolità, un eix pensat per a vianants, ciclistes, transport públic, en definitiva, pensat per les persones”.

L’alcalde ha destacat “l’estreta col·laboració” que existeix entre els municipis de l’Àrea Metropolitana que presideix i ha assegurat que aquest projecte “ens permet creure en com fer realitat un somni extraordinari i fer que on ara hi ha fronteres es puguin obrir camins”.

L’alcalde de Barcelona ha reconegut que es tracta d’un projecte a llarg termini, “que permet mirar el futur i començar a projectar com volem que sigui a 15- 20 anys vista. “ El futur serà de les ciutats i aquestes no les hem d’entendre soles sinó com a ciutats que col·laboren i formen grans conurbacions, com l’Àrea Metropolitana, on les ciutats han de trobar espais comuns i no posar autopistes que les separin”.

L’alcalde Trias ha destacat que aquest tipus de transformacions urbanístiques, pensades en crear llocs d’estada per a les persones, “són les que està impulsant a Barcelona ciutat amb les transformacions de la plaça de les Glòries, la Sagrera, als límits del districte de Les Corts amb l’Hospitalet de Llobregat o amb la cobertura de les vies de Sants”.

Trias ha conclòs que no té sentit que “no s’abordi amb aquesta mateixa ambició la remodelació de la B-23 i la seva connexió amb l’avinguda Diagonal o la Ronda de Dalt, projectes que ha admès “ tenen un cost elevat però s’han de començar perquè les coses canviïn en el futur”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 pepe, andorra, 20/03/2015 - 14:08

la cuestion es montar obras para gastar pasta y conceder obras a las empresas de los amigotes. Q es de lo q va esta historia.

#2 Joan, BCN (Gràcia), 19/03/2015 - 19:33

TGIAS TGIAS, QUE SE'T VEU EL LLAUTÓ!
COM SÓN TAN CUTRES AQUESTS CONVERGENTS...

#1 Ramonet, BCN, 19/03/2015 - 19:09

Trias,Trias, Trias.Como te lias,