Publicitat
Baix Camp · 12 de Setembre de 2012. 19:49h.

La UE investiga les subvencions del triparit a Innova

L'expedient europeu es centra en un suposat mal ús dels fons FEDER per tirar endavant el Tecnoparc Reus

La UE investiga les subvencions del triparit a Innova

L'exconsellera Geli, en una imatge d'arxiu

La Oficina Antifrau de la Unió Europea ha sumat un nou expedient d’investigació sobre el hòlding d’empreses municipals Innova de Reus. La Organització de Lluita Contra el Frau (OLAF) de la Unió Europea ha comunicat que ha obert una investigació en relació a la denúncia presentada per la CUP el passat mes de febrer, centrada en un suposat mal ús dels fons FEDER atorgats per posar en marxa el Tecnoparc.

Aquests fons (de 603.000 euros) van ser assignats el setembre del 2009 per la Generalitat de Catalunya, en concret el Departament de Salut dirigit per Marina Geli, a Innova per tirar endavant el Tecnoparc Reus, un complex ideat com a pol d’atracció d’empreses de l’àmbit de la salut i la nutrició. L’ajuntament ja va advertir aquest any del possible mal funcionament del Tecnoparc, davant el qual la CUP va apuntar que els fons rebuts d’Europa haurien pogut tenir una destinació diferent de la que n’havia motivat la concessió.

La OLAF només admet a tràmit procediments que tenen forts indicis de responsabilitat, la qual cosa podria ser un indicador de la gravetat del problema. També per la Generalitat. La denúncia correspon al període en què Josep Prat era el director general d’Innova, així com de l’ajuntament de Reus i president de l’Institut Català de la Salut. De la mateixa manera, Prat ha format part del consell assessor del president Artur Mas en l’àmbit de la sanitat i també del consell d’administració de la filial espanyola de United Surgical Partners. Càrrecs dels quals va anar dimitint entre març i juny d’aquest any en produir-se les diferents denúncies sobre la seva gestió. Segons la CUP, hi podria haver incompatibilitat de càrrecs.

Aquest expedient se suma al que ja fa anys va obrir l’Oficina Antifrau de la Generalitat, i al de la Fiscalia de Tarragona, que a principis d’agost va enviar la Guàrdia Civil a buscar informació sobre Innova a l’ajuntament de Reus. El propi consistori va presentar una auditoria a principis d’agost en la qual es confirmava que s’havien gestionat prop de nou milions d’euros de manera irregular. 

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Penelope, Barcelona, 17/09/2012 - 10:05

Parece mentira como cualquier excusa és buena para que aparezca el rancio españolismo centralista! En Catalunya hay la misma proporción de chorizos que en el resto de España, los catalanes lo sabemos.

#7 jacques, us, 13/09/2012 - 11:31

jajajajaja luego "Espanya ens roba" a ver si toman buena nota aquesta colla de babaus separatistes, primero tenéis que hacer limpieza de los politicuchos ladrones que existen en Catalunya, de nada sirve una nación sino estás dirigido por gente recta y honrada

#7.1 David, Reus, 13/09/2012 - 13:29

Que sàpigues que qui ha denunciat el tema són independentistes..la CUP...que indepes n hi da de molts colors...que lo sepas!

#6 Tomppa, Sabadell, 13/09/2012 - 07:03

Fa anys que vaig entendre que socialistes no són mala gent, en sentit ètic pura ( si no saps que estàs fent malament a altres ) però si que són dolents en sentit que no volen escoltar i entendre, no entenen que lluiten per feixistes i corruptes sinó són únicament 100% 'tontos'.

#5 paparazzi, bcn, 12/09/2012 - 22:27

otra victima del acoso españolista, pobrecita, que duro debe ser catalanista.

#4 spanish, Madrdi, 12/09/2012 - 21:58

por eso se hacen la foto en la mani indepe a ver si alguieen los acoge jajajjajaa