Baix Llobregat · 7 d'Octubre de 2011. 18:59h.

La urbanització de la llera del riu Anoia arriba a l'Europarlament

ERC, ICV i PSC pregunten sobre la legalitat de l’aparcament en zona inundable

La urbanització de la llera del riu Anoia arriba a l'Europarlament

L'aparcament contruït objecte de la polèmica

PSC, ICV i ERC han presentat un seguit de preguntes al Parlament europeu sobre la legalitat de l'aparcament a la llera del riu Anoia al seu pas per Martorell. Segons els diputats d'aquests grups, “l’obra realitzada pel govern de Martorell incompleix la directiva marc europea sobre l’aigua”. Acusen l’Agència Catalana de l'Aigua (ACA) d’”utilitzar la directiva marc per dur a terme projectes en contra del seu objectiu de preservar i protegir l’espai fluvial”.

Segons els tres grups polítics, "l'Ajuntament va construir fa mesos un aparcament de vehicles enmig de la llera del riu Anoia. Les obres es van realitzar prescindint del projecte hidràulic i del projecte d’impacte ambiental que la pròpia Agència Catalana de l’Aigua exigeix en aquest tipus d’obres. És més, l’ACA ja havia sancionat l’Ajuntament de Martorell econòmicament i amb l’obligació de restituir una part ocupada en considerar les obres com a il·legals. L’Ajuntament va arribar a presentar un contenciós contra l’Agència".

Els denunciants han recordat, però, que l'ACA va autoritzar al consistori la construcció de nous aparcaments "tot i que es troben en zona inundable". Els regidors Adolf Bargués, d’ERC, Xavier Gómez, d’ICV, i Adrià Arqué, del PSC s'han preguntat “d’on prové aquest canvi radical de criteri per part de l’ACA, que enlloc de preservar i protegir l’espai fluvial, ara es decanta per ocupar lleres inundables”. “Sospitem que més tard vindrà la requalificació i la transformació en sòl urbà”, han afegit.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Emeteria, Barcelona, 08/10/2011 - 10:50

Apart d'aixó, és veu que ja ningú s'en recorda del que va passar a Biescas.