Publicitat
Montsià · 21 de Febrer de 2013. 12:25h.

La vergonya d'Alcanar

El cas de les llicències irregulars afecta a partits de tots els colors

La vergonya d'Alcanar

Urbanització Serramar

Passava entre 1997 i mitjans del 2003 amb el govern d’Acord per Alcanar (apAL), CiU, PP i Independents per les Cases, i des de mitjan a finals de 2003 amb el govern de PSC. L’ajuntament d’Alcanar (Montsià) tenia com a pràctica habitual donar llicències urbanístiques irregulars, que molts cops superaven la densitat i l’edificabilitat permesa pel Pla General d’Ordenació Urbanística (PGOU) del mateix municipi.

Tot i el canvi de govern i el pas de diferents partits per l’alcaldia, l’informe del pèrit encarregat pel jutjat deixa clar que la mala pràctica no entenia de colors polítics. En total es van atorgar més de 80 llicències als barris de Serramar, Montsià Mar, la Unió, Garbí o la Pau de les quals prop de 50 eren irregulars. La majoria superaven la densitat d’edificació permesa, ja que eren blocs plurifamiliars d’apartaments, quan només podien ser habitatges unifamiliars.

Així, en aquestes urbanitzacions s’hi van acabar construint 614 habitatges, quan el límit estava fixat en poc més de 170. L’exalcalde del PSC Ricard Bort s’ha excusat dient que ell es va limitar a aprovar els informes favorables que li presentaven els tècnics i l’arquitecte. L’anterior batlle, Joan Baptista, va morir el 2011.

De moment la pitjor part se l’enduen els veïns residents en algun dels 32 habitatges de la urbanització Serramar que la jutgessa ha ordenat enderrocar. Els veïns han demanat a l’ajuntament que els indemnitzin si aquest enderroc es fa efectiu. L’alcalde actual, Alfons Montserrat, d’Esquerra Republicana (un dels partits que no governava quan es van cometre les irregularitats), ha explicat que s’estan “estudiant les vies legals per ajustar a la legalitat la promoció”.     

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 AD, Alcanar, 21/02/2013 - 21:18

La planificació urbana va ser aprovada en època d'un regidor d'urbanisme d'ERC. Ben bé la devien conèixer i notar que no s'estaven fent bé les coses.
I l'oposició de l'època (ERC, ICV, ...) no deia res ni s'adonava de res?
I la no-informació al veïnat per part dels governs d'ERC?
Sí, vergonya tot

#1 Benet, Barcelona, 21/02/2013 - 16:23

De tots colors no. A la mateixa notícia llegeixo que ERC no hi ha tingut res a veure, tot i que s'haurà de menjar el "marrón" dels altres com ja és habitual.