Barcelonès · 21 de Setembre de 2012. 16:19h.

La victòria de Lluís Prenafeta

Churchill tindrà finalment un monument a Barcelona

La victòria de Lluís Prenafeta

Prenafeta, en un acte per reclamar el monument el 6 de juny del 2008

L'Ajuntament de Barcelona ha autoritzat -després de vuit anys de demandes de la Fundació Catalunya Oberta (FCO)- la creació d'un monument a la ciutat en honor de l'exprimer ministre britànic, Winston Churchill. Lluís Prenafeta, exsecretari general de la Presidència de la Generalitat i exdirector de la FCO, ha estat un dels impulsors de la demanda del monument.

El proper dia 20 d’octubre, a les onze del matí, s'inaugurarà el memorial a Churchill, ubicat a la confluència de la Via Augusta amb la Ronda del General Mitre. L’acte culminarà un procés d’insistent demanda de la Fundació Catalunya Oberta en la seva voluntat "d’homenatjar a qui va ser el primer ministre britànic decisiu per a acabar amb el perill del totalitarisme nazi que s’estenia per tot Europa".

"Cal recordar que va ser Winston Churchill qui va alertar-ne mentre el món en minimitzava la seva importància. Però, més enllà d’aquest fet, Churchill va tenir una vinculació molt especial amb la ciutat de Barcelona. En demanar als ciutadans del Regne Unit que estiguessin disposats a vessar sang, suor i llàgrimes per a la llibertat, els va recordar la 'resistència heroica' dels barcelonins durant els bombardejos de les tropes franquistes", asseguren en un comunicat. L’obra ha estat creada per l’escultor Pep Codó, està feta amb pedra de basalt i té una alçada de 2’20 metres.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#5 Ramon de les olives, Barcelona, 23/09/2012 - 17:03

Reagan tocat del bolet? I tant, gràcies a ell -llegiu el seu discurs davant la porta de Brandenburg- va caure el comunisme, que des d'aleshores s'na reconvertit en l'eufemisme de l'ecosocialisme.

#4 miquelbcn, barcelona, 21/09/2012 - 20:00

Ja posats que en facin una a Stalin i a Reagan...

#4.1 Culla Veiga, UAB, Bellaterra, 22/09/2012 - 01:28

#4.1

És bo ser equànime en jutjar la Història i els seus protagonistes...Déu n'hi do, comparar un demòcrata com en Churchill amb dos capsigranys com el carnisser Stalin i el cowboy tocat del bolet Reagan! Matrícula d'Honor, noi!

#3 Santi Capellera i Rabassó, Barcelona, 21/09/2012 - 19:05

Justicia per partida doble! Enhorabona Lluís, i gràcies per tota la teva vida dedicada a Catalunya, diguin el que diguin els criticaires de sempre, aquells mateixos als quals els queia la baba quan a tu i a en Macià Alavedra els espanyols us van humiliar públicament.

#2 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 21/09/2012 - 17:15

Que quienes apoyan el secesionismo escocés le hagan una estatua a Churchill da idea del nivel intelectual y de coherencia ideologica de esta gente...

#2.1 Joan Buxalleu, Cardona, 21/09/2012 - 19:16

#2.1

És que a diferència dels mossàrabs espanyols, els catalans no som maniqueus,no ho posem tot al mateix cistell i diferenciem el gra de la palla. Heus aquí allò que es diu pensament, que s'adquireix amb la cultura democràtica. Records a Julivert! "viva la muerte, abajo la inteligencia", patètics!

#2.2 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 22/09/2012 - 12:57

Su mensaje es un perfecto "ejemplo" de lo poco maniqueos y fanaticos que son ustedes y lo muy respetuosos y educados que son en sus "argumentaciones"...

#1 Falciot, Montseny, 21/09/2012 - 16:54

El mateix Churchill va donar ordres als aliats de no intervenir a Espanya i permetre el regim criminal i anticatalà del general Franco. I ara Convergència li ho agraeix.

#1.1 Serrat, Turo de l'Home, 21/09/2012 - 19:10

#1.1

Caram, quina anàlisi més acurada i profunda has fet de les circumstàncies i del indiscutible polític i estadista demòcrata Churchill. Veig que titlles l'assasí dictador de "general Franco...", Que potser eren partidaris seus els de la teva família? Amb raó critiques CDC i la idea d'un monument

#1.2 Joanma, Dénia, 23/09/2012 - 16:56

Doncs a mi em sembla un comentari d'allò més encertat, és el primer pensament que m'ha acudit quan he llegit la notícia.