Publicitat
Tarragonès · 17 de Setembre de 2013. 20:00h.

Laics contra l'Església

La Coordinadora per la Laïcitat considera “un insult” la beatificació màssica de 522 màrtirs

Laics contra l'Església

Imatge del manifest

La macro-beatificació de 522 màrtirs que es durà a terme a Tarragona el proper 13 d’octubre ja ha aixecat un moviment en contra que s’ha agrupat sota el nom de Coordinadora per la Laïcitat i la Dignitat. La plataforma s’ha presentat aquesta tarda i ha donat a conèixer la seva activitat d’aquí al dia de la beatificació.

En la presentació, la Coordinadora ha exposat el seu manifest, en el qual s’apunta que la beatificació de l’església catòlica suposa “un insult als qui van perdre el seus familiars i van patir repressió” durant la dictadura franquista, que va comptar “amb la benedicció i el suport de l’església”.

El manifest recorda que les víctimes del bàndol vencedor van ser les úniques reconegudes i indemnitzades, mentre que en el bàndol dels vençuts “ni encara ara s’ha permès cercar molts dels desapareguts”. Per això demanen a l’ajuntament de Tarragona, a la Diputació, al Consell Comarcal i a la Generalitat que no donin suport a l’acte del 13-O ni hi destinin “cap cèntim públic”.

De la mateixa manera, la Coordinadora ha posat en marxa una recollida d’adhesions a la seva pàgina web que seran entregades el proper 10 d’octubre a l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol Balcells, en una concentració que es farà al davant del Palau de l’Arquebisbat.

També està previst que la Coordinadora entri una moció perquè el consistori no doni suport a l’acte, i que s’haurà de debatre en el proper ple. La plataforma està integrada per grups com Alternativa Jove, l’Ateneu Republicà de Tarragona, l’Associació de Víctimes de la Repressió Franquista, partits com EUiA o ICV, i sindicats com la UGT i Comissions Obreres.

Igualment, de cara al proper dia 12 d’octubre, un seguit  d’entitats, sindicats i partits d’esquerra han convocat també una altra manifestació per protestar contra la beatificació, que consideren que té unes clares connotacions feixistes. De fet, diverses associacions nacionalistes han aprofitat aquest acte de l’església per organitzar autobusos cap a Tarragona amb el lema de “defensar la hispanitat de Catalunya”. 

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Giorgios, Sant Hipòlit de Voltregà, 18/09/2013 - 10:04

Suposo que és inevitable la lectura política, però el que celebrarem el dia 13 és la lleialtat d'aquells cristians a Crist, no pas a un bàndol. D'altra banda, la condició de Màrtir (que vol dir testimoni) implica perdonar als seus assassins i el desig de salvació per ells, jo no ho veig insultant...

#2 5, g, 17/09/2013 - 23:48

El que és una vergonya ès la TV de l'esglèsia
No existeix ni una engruna de pensament cristià en la seva programació.

#1 Joan, Barcelona, 17/09/2013 - 23:11

Que els importa en aquests laics el que faci o deixi de fer l'Esglèsia?.Que s'ocupin d'ells. I les institucions, comerços, restaurants, etc, encantats d'ajudar perquè hi haurà una gran afluència de gent a Tarragona. Menjacapellans de tercera!.

#1.1 Xipolleig, Barcelona, 18/09/2013 - 19:00

Es q detrás del disfraz de laicos se esconden las logias masonicas anticristianas de toda la vida. Q van a decir si fueron las logias las q azuzaron a las masas obreras a fusilar a los religiosos solo por el mero hecho de serlo?