Publicitat
Barcelonès · 18 de Desembre de 2008. 20:21h.

L'Ajuntament de Barcelona pagarà als bancs quasi 42 milions d'euros

CiU recoda que la partida per a tercera edat és de només 18 milions

L'Ajuntament de Barcelona pagarà als bancs quasi 42 milions d'euros

Xavier Trias

El President del Grup Municipal de CiU a Barcelona, Xavier Trias, ha recordat a l’Alcalde Jordi Hereu que el 2009 l’Ajuntament pagarà als bancs 41,8 milions d’euros i es gastarà en ‘iaies’ 17,9 milions. El Cap del Grup de CiU lamenta que l’Alcalde de Barcelona no busqui la unitat de tots grups municipals per pactar la futura Àrea Metropolitana i anuncia que demanarà una reunió amb el Conseller de Governació, Jordi Ausàs.

Aquest divendres el Consell Plenari ha d’aprovar els Pressupostos per al proper any. Xavier Trias ha mantingut la seva oferta de col·laboració al Govern de Jordi Hereu fins a darrera hora, tot i que ha reconegut que "el bipartit no ha demostrat tenir cap intenció de pactar res perquè ja s’ha assegurat el vot favorable d’ERC". Xavier Trias ha valorat positivament els 280 milions d’euros que Barcelona rebrà de l’Estat Central del fons extraordinari per inversió pública pels municipis, “estan bé aquests diners, tot i que són per a inversions immediates”.

Trias no troba "justificable", no obstant, la posició inamovible d’Hereu i el seu equip de que en una situació de crisi l’Ajuntament no s’endeuti per fer inversions i situar la ciutat en una bona situació. “L’Alcalde diu que no es vol endeutar el 2009 per no fer guanyar diners als bancs i si gastar-se’ls en ‘iaies’, però per contra si deixa la porta a gastar-se’ls i endeutar-se el 2010. Està equivocat”. Pel líder municipal de CiU “la frase d’Hereu sobre els bancs i les ‘iaies’ és molt poc afortunada, perquè cal recordar que si li prenem al peu de la lletra, el Pressupost pel 2009 recull que l’Ajuntament de Barcelona pagarà als bancs l’any que ve gairebé 42 milions d’euros, mentre que es gastarà en ‘iaies’ poc menys de 18 milions”. Trias feia referència amb aquestes xifres a la partida de “Despeses financeres” del Pressupost municipals pel 2009, que està format per les despeses derivades dels préstecs sol·licitats pel consistori, interessos financers principalment; mentre que el capítol dedicat a la despesa en “Gent gran” del 2009 ascendeix a 17,9 milions d’euros.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 jordi, barcelona, 19/12/2008 - 10:54

impressionant, trias, precisament tu que demanes que l'ajuntament s'endeuti més... i a més a més a iaies no hi sumes les partides de llei de dependència i altres, TRIAS JUBILACIÓ!

#3 Alex, Barcelona, 19/12/2008 - 10:06

Els socialistes sempre enganyant, per variar.

#2 Josep, Barcelona, 19/12/2008 - 09:51

Es el que passa amb els interessos dels prestecs.. que s'han de pagar, trinco, trinco !! En Trias està pitjor del que hem pensava si aquests son els seus unics arguments...

#1 josep, Terrassa, 19/12/2008 - 08:40

En concepte de que són els 42 m. d'euros, interesos...?