Publicitat
Barcelonès · 30 de Novembre de 2014. 11:50h.

L'Ajuntament de Barcelona rebutja endurir els ajuts als immigrants

Alberto Fernández proposa exigir cinc anys d'empadronament per a un pis oficial i la resta de grups municipals ho rebutgen

L'Ajuntament de Barcelona rebutja endurir els ajuts als immigrants

Alberto Fernández, ahir abans de l'acte de Rajoy a Barcelona

Els grups municipals de CiU, PSC, Unitat per Barcelona (ERC) i ICV-EUiA van rebutjar divendres passat una proposta d'Alberto Fernández (PPC) que exigia un mínim d'anys d'empadronament per accedir a determinats programes, serveis o ajudes socials.

El PP havia proposat exigir cinc anys d'empadronament per llogar un pis de protecció oficial, 10 per als de compra, i un mínim de cinc anys per participar en programes municipals de formació i inserció laboral o accedir a serveis socials complementaris.

Però va ser rebutjat unànimement per la resta de grups municipals fins i tot malgrat que, amb el tripartit, la Generalitat exigia almenys tres anys per a un pis de protecció oficial.

"Per ser beneficiari dels serveis socials complementaris o especialitzats, no els bàsics, cal demostrar una mínima voluntat de ser barceloní", va afirmar el divendres, durant el ple, l'alcaldable del PP.

El líder popular ha assegurat que altres consistoris de l'àrea metropolitana tenen exigències similars i ha posat com a exemple Mollet del Vallès (Barcelona), amb majoria del PSC, on s'exigeixen 25 anys d'empadronament.

El primer ministre britànic, David Cameron -com ja ha fet Angela Merkel- ha anunciat que el Regne Unit exigirà quatre anys de residència legal al país abans de facilitar ajudes socials, entre altres mesures en matèria d'immigració.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 Teniente Dimitri, Bcn, 30/11/2014 - 21:54

Con la de votos que dan los inmigrantes a cambio de las ayudas y subvenciones. Por ejemplo, nada más hay que var los taxistas que hay en Barcelona algunos ni una palabra de castellano ni de catalan. ¿como se han sacado el carnet de taxista? ¡Dios nos coja confesado

#7 Pep, Reus, 30/11/2014 - 19:05

Els nostres representants polítics...volen ser com els europeus? , estem a Europa ? on el Cameron , la Merkel y altres paissos están posant fre als inmigrants COMUNITARIS, quant aquí entra i es subvenciona tot el mon??, ens hem begut l´enteniment? on anem amb aquesta política?, sol avui OK per el PP

#6 un musclu, bcn, 30/11/2014 - 16:13

Trias. fent de pijoprogre perderas tots el vots. Al tanto que va de canto.

#5 joan, sabadell, 30/11/2014 - 14:26

Ja ho pagarem car en uns anys.. els benvinguts son estelats, esta clar.

#4 Xipolleig, Barcelona, 30/11/2014 - 14:09

Què dieu ,el Camarón barceloní ?.
I en Jorgito de los Chunguitos.