Publicitat
Berguedà · 16 de Novembre de 2012. 12:30h.

L'Ajuntament de Berga posa fi a la concessió de la ràdio

La productora de Ràdio Berga diu que els plans del consistori "amenacen el dret a la informació"

L'Ajuntament de Berga posa fi a la concessió de la ràdio

Col·laboradors i tertulians de Ràdio Berga (Foto: DBerguedà.cat)

L'Ajuntament de Berga ha decidit posar fi a la concessió de Ràdio Berga. De moment l'emissora continua emetent, però té un futur incert ja que, segons informa DBerguedà.cat -mitjà que pertany a la mateixa productora que l'emissora de ràdio-, l’equip de govern no ha donat a conèixer quines són les seves intencions pel que fa a aquesta qüestió.

Segons el contracte de la concessió, l’empresa ha de continuar oferint el servei de ràdio municipal mentre no hi hagi un nou concessionari, una clàusula que els responsables de la productora Bífidus han garantit que compliran.

Tot i això, els responsables de l'emissora han impulsat un manifest de suport on destaquen que Ràdio Berga "ha demostrat que es pot fer un periodisme amb rigor, pròxim i ciutadà, independent dels poders polítics, i compromès amb Berga i amb el Berguedà".

"Els mitjans de comunicació local -afegeixen- són un element clau en la vertebració d'una societat, i Ràdio Berga, amb la gestió de Bífidus Produccions, ho ha estat per a la societat berguedana. Els nous plans de l'Ajuntament de Berga sobre el futur de la ràdio municipal amenacen un dret fonamental de la ciutadania com és el dret a la informació".

Finalment, demanen a l'Ajuntament que "reconsideri la decisió de no renovar el contracte de gestió de Ràdio Berga, que obri una fase de diàleg amb Bífidus Produccions per resoldre els problemes que puguin existir i que garanteixi la continuïtat dels llocs de treball de l'emissora".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat