Publicitat
Baix Camp · 10 de Gener de 2013. 11:55h.

L’ajuntament de Cambrils acomiada 14 treballadors per quadrar els comptes

El consistori s’estalvia 356.000 euros en despeses de personal amb aquesta mesura

L’ajuntament de Cambrils acomiada 14 treballadors per quadrar els comptes

L'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, en una foto d'arxiu

L’equip de govern de l’ajuntament de Cambrils, conformat per Convergència i Unió (CiU), el Partit Popular (PP) i la Plataforma Independent Cambrilenca, ha anunciat que acomiadarà a 14 treballadors interins per així poder “quadrar el pressupost municipal pel 2013”. La mesura s’ha de fer efectiva en els propers dies.

Rescindint el contracte a aquests 14 treballadors que prestaven servei en diferents departaments, l’ajuntament assegura que reduirà la despesa en l’apartat de personal en uns 356.000 euros anuals. Els afectats ja han rebut la comunicació per part del regidor d’Hisenda i Personal del consistori, Ramon Llobet.

Curiosament, el govern cambrilenc ha pres aquesta decisió poques hores després que se sabés que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) condemnava el consistori a pagar una multa de 400.000 euros per la seva responsabilitat en un incident ocorregut el 2005 mentre s’estava tramitant el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

En aquella època, amb mandat del tripartit a Cambrils, l’empresa Pladepro va adquirir un solar municipal a la urbanització Sol Cambrils per a construir-hi 47 habitatges. Quan va demanar informació sobre l’estat de la finca al consistori, l’empresa no va rebre cap informació sobre el fet que aquesta parcel·la quedava afectada pel nou POUM. Quan el pla es va aprovar, la finca veia reduïda la seva edificabilitat, amb el qual Pladepro es veia forçada a construir menys habitatges dels previstos.

L’empresa ho va denunciar a la justícia, que ara ha reconegut la “responsabilitat patrimonial administrativa” de l’ajuntament i l’obliga a pagar aquests 400.000 euros en els propers dos mesos per “vulnerar els principis de bona fe i confiança” i donar informació “inexacta” sobre la parcel·la. L’ajuntament estudia demanar un ajornament del pagament, donada la complicada situació econòmica que pateix, però de moment ja ha estalviat una quantitat similar amb l’acomiadament d’aquests 14 treballadors.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat