Publicitat
Barcelonès · 28 de Maig de 2014. 16:36h.

L'Ajuntament preveu una zona verda a Can Vies

TMB va iniciar el procediment per recuperar la propietat ara fa set anys

L'Ajuntament preveu una zona verda a Can Vies

Agents dels Mossos, a Can Vies, en una imatge d'arxiu

L’Ajuntament de Barcelona té previst convertir l’espai de Can Vies en una zona verda. “El plantejament urbanístic diu que és zona verda, un espai públic per a la ciutat”.

D’altra banda, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha comparegut aquest dimecres després de la Junta de Portaveus extraordinària que ha convocat el Govern municipal per informar sobre els incidents al barri de Sants durant el desallotjament de Can Vies.

L’alcalde ha recordat que el conflicte per l’ús de Can Vies ve de lluny –l’ocupació es va produir fa més de 15 anys-, i que “en fa 7 que TMB va iniciar el procediment judicial per recuperar-ne la propietat”. També ha comentat que el planejament urbanístic de la zona preveu una gran zona verda.

Trias ha expressat “el més enèrgic rebuig i condemna a uns actes inacceptables que no haurien de trobar cap mena de comprensió per part de ningú”. “Hem vist una violència fora de lloc i de qualsevol justificació”.

“Des del primer dia vam saber que Can Vies no era un tema més de la ciutat. Ens hi hem implicat a fons per trobar una solució des del primer moment. Hem tingut una dedicació i una paciència infinita, ho hem intentat per totes les vies possibles, fins i tot algun cop amb la incomprensió de veïns i entitats del barri”, ha explicat Trias, que ha recordat que el Govern municipal “mai no ha tancat cap porta i sempre ha tingut una actitud constructiva i positiva”, fins i tot quan hi ha hagut insults i agressions.

L’alcalde ha deixat clar que entre els col·lectius de Can Vies no tothom és igual ni es comporta de la mateixa manera, i ha insistit que l’Ajuntament segueix apostant per negociar i trobar acords per tal de garantir la continuïtat de moltes de les activitats, que són bones per al barri i per a la ciutat. En aquest sentit, però, ha recordat que ningú no pot demanar a una administració pública “que se salti llei, que no respecti una sentència o que prengui decisions sota amenaces i xantatges”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat