Publicitat
Barcelonès · 22 de Març de 2011. 18:43h.

L'Ajuntament reclama 200.000 euros a 'El Mundo' i 'Vilaweb'

López Tena demana a Jordi Hereu que "deixi d'intimidar periodistes"

L'Ajuntament de Barcelona demana 200.000 euros a Vilaweb i El Mundo en la querella presentada contra aquests mitjans per "atemptar contra l'honor" del cap de la Guàrdia Urbana, Xavier Vilaró. El consistori barceloní, malgrat les peticions de diferents grups municipals i parlamentaris, segueix endavant i no retira la seva acusació. El judici se celebrarà el proper 29 de març.

Vilaweb i El Mundo van publicar que Vilaró va mentir en afirmar que havia estat ferit pels Mossos d'Esquadra durant les celebracions a la Plaça Espanya pel títol guanyat per la selecció espanyola a l'Eurocopa i que les citades ferides haurien estat causades en una baralla. Vilaweb va anar més enllà i va assegurar que les lesiones del cap de la Guàrdia Urbana es van produir "quan era en un local que fonts diverses defineixen com a prostíbul".

El diputat de Solidaritat, Alfons López Tena, ha esmentat el cas aquest dimarts al Parlament. "Intimidant els mitjans de comunicació, demanant pena de presó per als periodistes que han fet la seva feina, reclamar una quantitat de 200.000 euros, la qual cosa suposa abocar aquest mitjà al tancament. És un atac a la llibertat de premsa, un atac a la llibertat d'expressió", ha comentat el diputat que ha acabat demanant a l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que "deixi d'intimidar periodistes".

Jordi Hereu, en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 rbi, barcelona, 23/03/2011 - 11:24

parece mentira Sr. Hereu, este empeño en ir a los tribunales cuando este asunto huele a podrido desde el principio. Esta visto que no se puede ejercer el periodismo libremente cuando este va en contra de las instituciones que nos representan.

#1 agustina, Barcelona, 23/03/2011 - 09:46

Cuando imputaron a Losantos todos aplaudiais con las orejas, ahora no esperies ninguna solidaridad