Publicitat
Barcelonès · 9 d'Agost de 2013. 16:19h.

L'Ajuntament recull més de 400.000 kilos de deixalles de les platges

Un terç dels residus eren a la sorra

L'Ajuntament recull més de 400.000 kilos de deixalles de les platges

Una platja de Barcelona, en una foto d'arxiu

L'Ajuntament de Barcelona ha recollit poc més de 440.000 kilos de deixalles de les platges de la ciutat, un 9% menys que les retirades ara fa un any.

Segons el consistori, aquest descens és atribuible "en bona part pel mal temps i la pluja que hi hagut durant la primavera". Un 43% dels residus eren a les papereres de rebuig, un 25 per cent a les papereres destinades a envasos i la resta, un 32%, es trobaven a la sorra.

Malgrat aquestes dades, totes les platges de Barcelona han obtingut aquest any la bandera blava. Es tracta de les de Sant Sebastià, Sant Miquel, Barceloneta Somorrostro, Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella i Llevant.

El consistori també ha remarcat en el seu informe que "el 94% de les anàlisis fetes revelen una qualitat d'aigua excel·lent" a les zones de bany.

Alhora, s'han realitzat actuacions per fer-les més accessibles a les persones amb discapacitat. En aquest sentit, s'han posat noves cadires amfíbies i dues noves passeres a les platges de Sant Miquel i Bogatell.

El cost dels serveis que l'Ajuntament posa a l'abast dels més de 3,7 milions d'usuaris de les platges barcelonines té un cost d'uns 3 milions d'euros, sense comptar els relatius a la seguretat.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Barcelonino, Barcelona, 12/08/2013 - 14:02

Aquest estiu les platges de Barcelona estan més brutes que mai. Suposo que si la gente marrana ho és igual que l'any passat, serà que l'Ajuntament ha retallat en neteja. Hi he anat diverses vegades des del juny i sempre brutícia a la sorra i a l'aigua. Ja m'he cansat i ara anem a Castelldefels.

#6 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL , 11/08/2013 - 13:40

Si volem tenir molts turistes cada any per el istiu per les Vacances cal tenir ben netes i en molta sorra les notres Platges Cal tenir molta Policia fem hores Extres si fa falta per vejilar les Platges catalanes han de tenir molta seguratat els turistes .Cal netejar Ciutats y Pobles nets

#5 Alberto, Montcada, 11/08/2013 - 13:35

Y que pasa con los varios millones de toneladas que segun los ecologistas hay en el fondo del mar?
Principalmente plásticos segun dicen.
Y eso que la mayoria de plásticos flotan.
Quien pesa las toneladas del fondo del mar?

#4 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL , 10/08/2013 - 12:09

La Platja en molta Bruticia de Catalunya al Estiu 2013 es BADALONA No ja cap en tanta bruticia mal cuidada no se neteja clar el ajuntament es del P.P.aixis cuiden els les seves Platjes Cal cuidar i netejar molt Les Platjes si volem tenir molts Turistes i que tornin cada any

#3 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL, 10/08/2013 - 12:05

Mireu jo considero que la persona ques Bruta ala Platja , es molt bruta tambe cuan va ala Muntanya ho altra puesto NO deu ni escombra ni netejar la seva vorera per molta bruticia que hi tingui . La persona Bruta ala Platja hu es a tot ha harreu a casa seva tambe .