Publicitat
Osona · 11 de Juny de 2012. 19:36h.

L'alcalde de Vic no es presentarà a la reelecció

Josep Maria Vila d'Abadal prefereix no repetir

L'alcalde de Vic no es presentarà a la reelecció

Vila d'Abadal, en una foto recent al Parlament

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, no té intenció de repetir com a alcaldable a les properes eleccions municipals del 2015 i així ho ha comunicat ja a persones del seu entorn, segons ha sabut e-notícies.

Vila d'Abadal -que encapçala el corrent sobiranista d'Unió- està enfrontat al líder del partit, Josep Antoni Duran i Lleida des del darrer congrés on va obtenir al voltant d'un 20% dels vots. Va arribar al càrrec el 2007 en substitució de l'històric Jacint Codina, que va anunciar llavors la seva retirada per sorpresa.

Vic ha estat, històricament, la ciutat més important governada per Unió Democràtica i un feu electoral de CiU d'ençà de les eleccions del 1979. La marxa de Vila d'Abadal, tanmateix, provoca incertesa perquè la ultra Plataforma x Catalunya -amb Josep Anglada de cap de llista- s'ha consolidat com a segona força política

CiU, en efecte, va assolir 8 regidors a el 2011, mentre que PxC cinc. La resta del panorama polític està molt fragmentat perquè el PSC va caure a quarta força política amb dos regidors, per darrera en vots a la CUP, també amb dos. Esquerra va assolir-ne dos, Solidaritat un i el PP, cap.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 angel, cardediol is not ECSpain., 14/06/2012 - 01:49

No us penseu que a Vic els qui voten a PxC son españols, molts catalans inclosos independentistes voten a PxC perque están farts de veure moros i negros a Vic.

#7 xevi, vic, 12/06/2012 - 19:19

Ah! caldria preguntar-se si ha exercit mai d'Alcalde.
De passada que se'n porti tots els seus regidors. Una colla d'ineptes tots plegats! Amb aquests l'Anglada ho té molt fàcil.

#6 Anna m.m., Badalona, 12/06/2012 - 18:43

Anglada i el de P x C deuen dedicarse més a la resta de Catalunya per netejar el pati de brossa de politics impresentables..

#5 Miquel dels Sants, Bcn, 12/06/2012 - 16:25

des de el principi ja ho va dir, cap noticia.

En Duran té corda per estona, En Vila es pensava que tot, tot estava ben lligat (en el sac) però no es així, sempre queda alguna fora, ai, ai, ai
alguna cosa està fora del...sac,
busca, busca, a Vic ho trobaràs.

#4 un ejemplo, vielha, 12/06/2012 - 10:16

mas, del patriotismo de estos indepes de salón. Vomo no me han dado bola, voy me enfado y me marcho. Ese es el fututro de todos los indepes, marchar y abandonar. Mientras salgo en los medios ok. Cuando no me hacen caso mi idelaes me la tren al pairo.