Publicitat
Alt Penedès · 16 de Febrer de 2011. 17:24h.

Laporta defensa la vegueria del Penedès

"Respon a una amplíssima voluntat de les persones d'aquest territori"

Laporta defensa la vegueria del Penedès

Laporta, Strubell i Bertran, amb membres de la Plataforma per una Vegueria Pròpia

Solidaritat Catalana per la Independència ha presentat al Parlament la Proposició de llei de reconeixement del Penedès com a demarcació veguerial. La presentació de la Proposició ha anat a càrrec dels diputats de SI Joan Laporta, Uriel Bertran i Toni Strubell, acompanyats per membres de SI Penedès, i membres de la Plataforma per una Vegueria Pròpia, l’Acadèmia de Tastavins del Penedès i la Unió Vinícola del Penedès.

Laporta ha afirmat que la “vegueria del Penedès respon a una amplíssima voluntat de les persones que viuen en aquest territori”. El proppassat 28 d'octubre, en el decurs de la campanya electoral, els candidats de SI es van comprometre per escrit a " treballar pel reconeixement del Penedès en la ordenació i organització territorial de Catalunya i la immediata inclusió a l’actual Llei de Vegueries, de la circumscripció del Penedès".

SI pretén donar forma de llei a les reivindicacions de la Plataforma per una Vegueria Pròpia, integrada per ciutadans de les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf, i que té per objectiu fonamental la creació d’una vegueria que comprengui aquestes quatre comarques, sota el nom de Vegueria del Penedès, i que ha recollit l’adhesió de 63 ajuntaments de les quatre comarques, que representen el 90% de la seva població, dels quatre consells comarcals, de desenes d’entitats i associacions i de milers de ciutadans a títol individual.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat