Publicitat
Baix Camp · 29 d'Octubre de 2012. 18:25h.

Les cadires són les cadires

CiU i el PP mantenen el pacte de govern a Reus tot i les divergències ideològiques

Les cadires són les cadires

Pellicer, amb Alícia Alegret, en una imatge d'arxiu

L’ajuntament de Reus ha estat escenari d’un estira-i-arronsa polític durant els últims dies. Els dos socis de govern, CiU i el PP, han escenificat un suposat conat de ruptura amb l’objectiu d’acontentar les seves respectives bases de votants, però el pacte entre les dues formacions segueix estable i sense variacions.

Tot va sorgir arrel de l’últim ple municipal, en què es van votar diferents mocions sobre el dret a decidir de Catalunya. Amb el tema de l’independentisme sobre la taula, la tinent d’alcalde de l’ajuntament, la popular Alícia Alegret, va recriminar a CiU una suposada “falta de lleialtat” i va comminar l’alcalde, Carles Pellicer, a triar entre la independència de Catalunya o l’estabilitat del govern reusenc.

La líder del PP reusenc també va afegir que li atorgava a Pellicer el “dret a decidir” sobre “si vol seguir amb nosaltres al govern o no”. Pellicer va callar i no va dir res. Davant aquesta situació, el principal partit de l’oposició, el PSC, es va afanyar a inflar la bola apuntant que Reus no tenia govern i que l’alcalde no controlava la situació. Els socialistes van reclamar a Pellicer que refermés el pacte de govern, o en cas contrari, demanarien la celebració d’un ple extraordinari per debatre la situació.

Però les cadires són les cadires, i tot i les tibantors d’uns i altres, els dos partits tenen clar que no trencaran el govern. Carles Pellicer, en declaracions a la ràdio, va apuntar fa pocs dies que, “tot i les diferències ideològiques” dels dos partits, el pacte “funciona i és estable”, descartant així qualsevol crisi de govern. Poc després, Alícia Alegret li va tornar el cable, tot afirmant que les relacions entre CiU i PP són ara inclòs “més intenses” que abans. Un cop fet el teatre per acontentar les seves bases, els dos integrants del govern reusenc semblen decidits a seguir amb l’aventura.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat