Publicitat
Gironès · 2 de Setembre de 2011. 19:12h.

Les JERC animen a retirar la bandera espanyola dels ajuntaments

Diuen que s'han de treure "els símbols de l’opressió" i posar l'estelada

Les JERC animen a retirar la bandera espanyola dels ajuntaments

Imatge de l'Ajuntament de Ripoll

El portaveu de les JERC Comarques Gironines, Pau Presas, ha mostrat el seu suport a la vintena de municipis que Ciutadans ha denunciat aquest divendres davant el delegat del govern i la fiscal en cap del TSJC per tal de que acatin la imposició de penjar la bandera espanyola als balcons dels seus respectius Ajuntaments.

Des de les JERC Comarques Gironines denuncien "l’actitud provocadora de C’s les setmanes prèvies a la diada nacional de Catalunya, en un intent de crispar la realitat sociològica i política dels diferents municipis que han estat denunciats".

En aquesta línia, des de les JERC Comarques Gironines lamenten "aquesta la voluntat impositiva per part del nacionalisme espanyol, no només en aquest tema, sinó també a diari, amb la negació continua i persistent d’un dret tant elemental i democràtic com és el dret a l’autodeterminació".

Pau Presas, ha fet una crida  "a totes les Alcaldesses i Alcaldes de les Comarques Gironines a retirar de forma permanent dels seus respectius Ajuntaments els símbols de l’opressió espanyola, ja siguin banderes o retrats i incentivar que en el mateix lloc, el proper 11 de setembre i onegi l’Estelada, com a símbol de la llibertat i del ple exercici democràtic de la ciutadania d’un dret tant bàsic com el de la lliure determinació dels pobles".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#8 Pepe, Barcelona, 04/09/2011 - 21:51

Una altra mostra de totalitarisme de JERC, perquè ells ho diuen s'han de treure les banderes. No deixen de ser uns piròmans, que no han après res de la història, i tornen a caure en els mateixos errors. Paciència...

#7 Miquel, BCN, 03/09/2011 - 16:54

Res de violència!
Les banderes espanyoles s'han de tornar a Espanya, senceres, i a la vista de la comunitat internacional. Adéu, Espanya !

#6 Xavi, Bcn, 03/09/2011 - 11:17

Aquests de les JERC van cremar les banderes que representen molta gent en un acte. I ara pretenen que posem la seva, que representa una minoria? El respecte es guanya i cremar coses no porta enlloc.

#6.1 Artur, Barcelona, 03/09/2011 - 12:56

Si. Estos son los que queman banderas encapuchados (son así de valientes) y dicen que es un acto de libertad de expresión.
Cuando se quemó una cubana en un campanar, no recuerdo donde, dijeron que fue un atenatado a los más profundo de no se que.
Actuan igual que los nazis.

#5 Pere, La Habana, 03/09/2011 - 09:51

Canviar la bandera espanyola per la cubana pot tenir conseqüències penals per a alcaldes i regidors.
I després no valdrà el "jo no ho sabia".

#5.1 angel, cardedol, 04/09/2011 - 00:02

queeeeeeeeeeeeeeee, cubana? em sembla que tens la vista malament, els colors no son les mateixes.

#4 JJJ, Lleida, 03/09/2011 - 09:32

La bandera estelada es la senyera de la masoneria, i els catalans no som masons. I com no podia ser d'una altra forma, imposar-nos el triangle masonic estelat com a signe totalitari. L'estel es l'esvàstica. Fora brutícia de la nostra Santa Ensenya Aragonesa. Tornen els trabucaires!

#4.1 Barbara, Tanger, 03/09/2011 - 14:30

Llegeix una mica,
Ser maso no es dolent "per se"
L'Estel solitai del sur inspira la bandera Texana i despres les de lluita , un estel solitari-independent sobre fons blau(de cel).
Macia la va copiar (1920) de la cubana poc despres de conseguir l'independencia(1899).