Publicitat
Illes Balears · 4 d'Abril de 2012. 22:24h.

Les JERC de Menorca presenten 16.400 signatures per defensar el topònim Maó

Denuncien la "croada contra el català” del PP

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) de Menorca han lliurat més de 16.400 signatures a l'Ajuntament de Maó en favor de l’actual topònim de la ciutat davant de l'amenaça del govern local de castellanitzar el nom del municipi. Així mateix, afirmen que “el PP juga amb la identitat dels maonesos mentre tapa la seva falta d’idees”.

Els membres de l’executiva de les JERC-Menorca han mantingut una reunió amb l’alcaldia del municipi en la qual han expressat el seu desacord amb les polítiques del govern local a través d’un manifest on asseguren que “el Partit Popular està duent a terme una croada contra la llengua dels menorquins, el català, cosa que suposarà un atac a la cohesió social”. Després de la reunió, s'ha fet la lectura d'un manifest i han entregat les signatures a l’Ajuntament de Maó “en nom del poble, aquell que va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó”.

Les JERC han lamentat que l'alcaldessa del municipi, Águeda Reynés (PP), "no té cap intenció d’escoltar les més de 16.400 veus que clamen a la coherència i la seva intenció és seguir amb el projecte de referèndum entre Maó-Mahón o Mahó-Mahón".

Davant la resposta negativa de l’Ajuntament de Maó, les JERC han decidit que "deixaran d’assistir a les reunions de joventut que convoqui aquesta institució. Així mateix es continuaran duent a terme iniciatives per tal de defensar el nom del municipi".

Des de les JERC recorden que fa pocs dies l’organització ja va sortir al carrer, a la manifestació impulsada per Obra Cultural Balear juntament amb 50.000 persones per defensar la llengua catalana, on també s'hi inclou la defensa de la toponímia pròpia.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Oscar, España, 05/04/2012 - 18:37

¿Desde cuando se habla catalán en las islas?

#3 Agustina, Barcelona, 05/04/2012 - 15:53

Los de ERC no quieren que haya un referendum, lo suyo es la imposicon de su ideología totalitaria. Hay que ignorarlos, a ver si así empiezana entender lo que significa la democracia y la voluntad popular

#2 pepe, andorra, 05/04/2012 - 11:34

Menorca tiene 90.000 habitantes, me parece q 16000 no reflejan una mayoria clara. Lo q no puede ser es q 16000 personas impongan su opinión a las demás en lugar de compartir espacios e ideas. Las elecciones no las gano ERC y en Baleares desde q hablaron de barcos de rejilla no les vota ni el tato.

#1 Paco Pil, Hojpitalé, 05/04/2012 - 10:43

En tot cas hauria de ser "Maó-Mo". Segurament devien estar millor amb els britànics. Mira Gibraltar.